Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Hogyan tudom ennél jobban...

Hogyan tudom ennél jobban beállítani a féket kerékpáron?

Figyelt kérdés
V fékes kerékpáron a hátsó fék és a felni között 1-2 mm van, és még így is csak akkor kezd el fogni, ha félig behúzom a kart. Bovdenen kellene feszíteni? Hogyan? Ezen kívül a fékpofák közül csak az egyik ér hozzá a felnihez fékezéskor, a másik fékpofa nem mozog.

2022. szept. 10. 12:37
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Hát addig semmi értelme nincsen az állítgatásnak, amíg az egyik fékpofa meg sem mozdul. Először oldd meg azt a problémát, aztán lehet beállítani. Amúgy ha nagy a széttartása a pofáknak és sokat kell húzni a fékkaron hogy legyen fékhatás, akkor a bovdent kell előfeszíteni.
2022. szept. 10. 13:10
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
A féktesten állíts a rugó előfeszítő csavarokon, hogy egyformán mozogjon a két oldal. Amíg ezt nem csinálod meg, nem lehet normálisan beállítani.
2022. szept. 10. 13:46
 3/5 anonim ***** válasza:
100%

Először szedd szét és takarítsd ki, olajozd meg és egyformán fog mozogni a két oldal. Majd addig állítsd amíg nem lesz jó.

De aza baj ha ezt itt kérdezed meg akkor abszolut nem értesz hozzá.

2022. szept. 10. 14:06
 4/5 A kérdező kommentje:
Két perc alatt megoldottam.
2022. szept. 10. 15:12
 5/5 anonim ***** válasza:

Fékerőn két dolgon tudsz tenni a zsír új gumipofák vételén kívül 1, a fékpálcák rugóját kifeszíted 6mmt 2, a bowdeneket héjas

tul rövidebbre vágod 7-8 cmel.

2022. szept. 17. 09:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!