Nekünk kell kifizetni a motort?
Javaslom a Polgári Törvénykönyv deliktuális kárfelelősségről szóló részének a böngészését.
6. könyv 518. szakasztól.
Friss jogsival ráült egy s1100rr-re, ez kb egy 20 000 euros gép,védőfelszereles nélkül, unja az életét ?
2008-tol van motorra jogsim de mar 2 eve abbahagytam de ilyen seggraketakat tuti nem vezetnek max felülnék rajuk.
Így már értem az arat, elmagyarazom, hogy megertsd mert: Bmw.
Volt nekem is 2002 de minden aranyáron van hozzá.
1 dcl eredeti festéket anno 4 éve 80 eur volt és minimum 3 dcl kellett volna, hogy kijavitsa a karcokat, maradt karcos.
Egy oldalsó műanyag ami az olajhűtőre volt racuppantva 250 eur es nem egy nagy dolog + külön a logó azt sem vettem újat.
A hatso csapagy 60 eur.
4 éves motoron főleg, hogy bmw amihez 10x aron van minden ez nem is sok az a minimum, hogy eredeti alkatreszekből rakjak össze.
1 darab iranyjelzőre tippelek 400 eurt.
Örüljetek, hogy a vaz nem görbült a felni nem hajlott mert akkor meg a gyerekeitek is fizetnetek
Na, azért tisztázzunk pár dolgot.
1. Nem fogadom el. Nem ülnék más motorjára, főleg versenymotorra. Hülye, hogy felajánlja. Nekem nagymotorom van, egy kedves barátomnak A1, legutóbb motorral látogattam, mondta is, hogy nyilván úton nem, de a háza környezetében a kertesházas lakóparkban kipróbálta volna. Mondtam, hogy direkt nem ajánlottam fel, pedig van olyan offroad múltja, hogy benne megbíznék, mert azon a kavicsos területen még én is szopok, amíg a házától az utcára néző kapuig elevickélek az 5-ös táblával.
2. Hogy a frászban lettek ilyen sérülései? Versenypályán tudtommal csak teljes motoros BŐRruhában hajthat fel, még a protektoros textilkabát sem oké. És mégis mennyivel hajtotta azt a gépet a friss jogsis barátnőd, hogy ekkora sérüléseket szerzett, ha legalább egy normális motoros öltözék volt rajta, ha nem is bőr??? Friss jogsival max. a Pilisben kéne a 60-as táblánál 30-cal gyakorolni a kanyarodást, miután egy normális tréningen megtanították a kanyarodástechnikára.
Rohadt felelőtlenek vagytok, vagy perre viszed (aztán ha vesztesz, nyakadba kapod extrának a perköltséget), vagy megpróbáltok valami kompromisszumot kötni, mert az is hülye, aki felajánlja a motorját egy friss jogsisnak a versenypályán.
Hosszan lehet ezen a kérdésen rugózni, talán még perre is lehetne vinni, de a vége azért eléggé egyértelműnek látszik.
Az okozott kárt ki kell fizetni.
Különben, ha sokáig alkudozol, akkor azzal is számolhatsz, hogy "véletlenül" előkerülhet még valami rejtett sérülés, vagyis simán mehet millió fölé is a költség.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!