Nekünk kell kifizetni a motort?
Ez nem is bicikli hülyelány.
Mától akkor szárazkenyér és viz, havi 8 túlóra mindkettőtöknek, akkor pár hónap alatt túl vagytok rajta.
Hja, előbb kell mérlegelni.
Tudod te, hogy egy minőségibb motor mennyibe kerül?
Örüljetek, hogy "csak" ennyi...
Jópár ilyen eset megesett a barati körömben de mindig a károkozó fizette a kárt.
Max ráültem más motorjára de igazából csak kettőt vezettem, de csak rövid szakaszon, tisztaban voltam avval a ténnyel, hogy akár egy kis karcra is nagyon ráfizethetek mivel az egyik motor az nagy ritkaságszámba ment, főleg anno, de sztem még most is.
Hónapról hónapra éltek akkor a motorjogsi volt a legfőbb dolog amit megkellett szereznie a párodnak hisz az sincs ingyen.
Amikor igent mondott akkor nem jutott eszébe, hogy csórók vagytok és baj esetén nem tud fizetni?
Miért tette le a jogsit ha meg védőfelszerelésre sem telik nemhogy motorra ?
Nem volt beölözve akkor miert szaguldozott vele ?
Miert mondott igent ?
Miert mondta telefonba, hogy fizetni fog ha nem tudtok fizetni ?
Ki becsülte fel a kárt ?
Ráutaló magatartás.
Amikor elfogadta, hogy elfogadja a kölcsönadott motort, akkor mindenféle egyéb nyilatkozat nélkül azt is magára vállalta, hogy ő felel érte.
Nem egyedi eset a tietek, nagyon sok a hasonló történet, amikor kölcsönadott autóval, motorral történik valami, amiért nem akarnak felelősséget vállalni.
Ezért sem ajánlott autót, motort kölcsön adni, a felkínálást elfogadni, no de ez már késő.
Azon el lehet vitázni, hogy az összeg mennyire jogos, egy használt motorral történt baleset nem indok a teljes motorfelújításra, a baleset előtti állapot a mérvadó a kártérítésnél, de az sem 50ezer.
Felelőtlenség volt, több szempontból is, aminek fájdalmas következményei lettek.
El sem ítélem az illetőt, értem én, hogy szeretett volna motorozni, és nem gondolta végig, hogy mire vállalkozik.
Kíváncsi lennék, most mit gondol a motorozásról, sok lelkesedőnek egy ilyen esés után elmegy a kedve az egésztől.
Az összeget lehet vitatni, és azt valószínűleg kell is, de a kártérítési igény jogos a motor tulajdonosa részéről.
Milyen motorról van szó?
"Csak valami apróságok törtek le mint lámpa index stb, meg az oldalán az a műanyag."
Drága tündérem. Az megvan, hogy ezek bizony minimum 6-700 ezres apróságok?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!