Rendőrautó tetején volt a kamera, ez is elöl-hatul mér, mint a VÉDA, vagy csak elöl?
Figyelt kérdés
Biztos volt már, és tudom, nem szép dolog a gyorshajtás. Tudom, ezeknek a hatótávja nagyobb, mint a védának, és valószínűleg későn fékeztem (meg nem is fogok satuzni, inkább büntessenek meg), viszont motorral voltam, amin ugye elöl nincs rendszám. Szóval az érdekelne, hogy ilyen esetben várhatom a büntit?2022. aug. 28. 20:56
12/21 anonim válasza:
Nagykőrösin lakom, ha épp úgy van a beosztás, járok is busszal. Hunyadi utcától veszik le 50-re a tempót. Azzal indokolják, hogy az ember szokja a városi sebességet (engem nem érint, mert végig 50 a szabályos). De nem egyszer láttam azon a szakaszon mobil 30-as rablás és a zaj élő fal mögül traffipaxoló rendőrautót, ami szánalmas...
13/21 A kérdező kommentje:
Hű, az kemény. Én azt is erősnek tartom, hogy jóval bármi kereszteződés előtt (mert csak buszsávból lehet jobbra kanyarodni amíg nem éri el az ember a Határ utat) jó előre leveszik 50-re a tempót, és pont azután pár száz méterrel ott a véda. Bár sárga alapon, "ütközésveszély" kiegészítéssel egy lejtő előtt van ez az 50-es, szóval gondolom sokan egymásba szaladtak, azért volt rá szükség.
2022. aug. 28. 22:55
14/21 anonim válasza:
Zajvédő, na... s teljes vonalon amúgy 50 a megengedett, városon belül hiába van 70-es tábla, az csak 3,5 tonna alatt érvényes. Azon felül 50, mindegy, mivel mész. Jó, nekem is megesik, bizonyos szakaszokon, hogy átlépem (pl 54, Szentlőrinci úttól a nagybaniig, vagy 168E-vel az erdőben), de alapból betartom, első a biztonság. 168E-n KRESZ szerint 70, belső utasítás viszont 50-et ír elő. Ha nem kések sokat, picit túl szoktam lépni az 50, mert ott válr fel a kocsi {VanHool), és így tudok spórolni üzemanyagot.
15/21 anonim válasza:
Még ha lenne ott lejtő, meg is érteném...
16/21 A kérdező kommentje:
Van egy enyhe lejtő, épp annyi, hogy a felüljáró elférjen, aztán jön is az emelkedő. Igazából mindegy is, 50-es tábla volt, akármilyen okból nem tartottam be, a kérdés nem erre az esetre irányult.
2022. aug. 28. 23:24
17/21 anonim válasza:
Feketének tűnt?
Mármint az autó vagy a kamera?
18/21 anonim válasza:
" Azzal indokolják, hogy az ember szokja a városi sebességet "
Ez nem igaz, ott zajvédelmi okokból van 50.
19/21 anonim válasza:
Szerintem útdíj ellenőrző volt. Teherautókra szinte minden úton kell fizetni.
20/21 A kérdező kommentje:
#19 Köszi. A linkelt képekből is ez jön le, hogy útdíjellenőrző, csakhogy autóra-motorra az nem díjköteles út. Ha teherautóra igen, akkor már értem.
2022. aug. 29. 12:40
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!