Ha légmentesen le van zárva a benzin, akkor megromolhat?
Figyelt kérdés
Kannákban erősen le van zárva, kb 150 liter benzin, amit Kb, Márciusban vásároltam, megromolhat? Ha igen, mennyi idő kell neki ehhez, ilyen körülmények közt?
Napjainkban a benzin tárolása értelme, mivel ez a felhasznált anyag valóban értékes, és az árak emelkednek. Ezért sok autótulajdonos üzemanyag-tartalékot állít elő, de figyelembe kell venni a benzin lejárati idejét és a tárolási feltételeket. Nem elég a műanyag tartályok csomagolása abban a reményben, hogy az üzemanyagot ilyen körülmények között hosszú ideig tároljuk.
deális tárolási körülmények között a benzin tulajdonságai elvesztése nélkül öt évig tárolható. A feltételek be nem tartása esetén a kifejezés még nem haladja meg az egy évet.
2022. aug. 28. 20:55
3/17 A kérdező kommentje:
Én Kb idén október utántól használnám fel, amikor meg szünik a benzin ár stop...
2022. aug. 28. 20:58
4/17 anonim válasza:
Októberben Te már azzal nem mész sehova.
Most még talán.
2022. aug. 28. 21:06
5/17 anonim válasza:
Egy kamionos ismerősöm több ezer liter gázolajat tárol otthon ugyanígy... a kocsija bírja (még), de szerintem nem normális.
2022. aug. 28. 21:14
6/17 anonim válasza:
Mert a gázolajnak semmi baja nem lesz. A benzinnek igen
2022. aug. 28. 21:24
7/17 anonim válasza:
6-os, mondjuk igaz, nem vagyok kémikus :) dízelautóm sem volt soha. De évekig is eláll?
2022. aug. 28. 21:31
8/17 anonim válasza:
Milyen benzin? Nálam a 95-ös benzin légmentesen tárolva 1 év után már büdös volt, a színe is megváltozott, szerintem nem ment volna el vele egy jármű sem. A 100-as 1 év után még kívülről ugyanolyan volt mint eredetileg, és jól is ment vele a láncfűrészem. A kutak 3 hónap szavatosságot garantálnak a 95-ösre. Talán fél évet még eláll, többet nem hiszem.
2022. aug. 28. 21:32
9/17 anonim válasza:
Városi legendák. Etil-alkohol, pentán, hexán, heptán, oktán, némi benzol, és más gyűrűs szénhidrogén. Egyik sem romlandó.
Másfél évig állt egy benzines autónk. Akku kuka, akkucsere után pöcc röff, és elment a kútig. Kb. negyedig volt fujjrosszrégi benzinnel (már E10 volt). Mivel nem olvas fórumozó idiótákat, nem tudta hogy másfél év alatt kockás kocsonyává kellett volna válnia.
Az persze a sok okosban fel sem merül, hogy nem a benzin romlott meg, hanem a nem megfelelő minőségű műanyag kanna anyagát kezdte magába oldani, és ez okozta a megromlást...
2022. aug. 28. 21:46
10/17 anonim válasza:
Én a Simsonomat tavaly (november elején) véletlenül 95-össel raktam el. Márciusban próbáltam indítani, de nem jártam sikerrel. Belebuggyant a karburátorba, zöld trutyi állt benne. A tankban is kicsit elszíneződött. Kipucolás után minden rendben volt vele. Szóval lokálisan biztosan megromlott. Pontosan nem tudom milyen folyamant ment végbe benne, de azt tudom, hogy ha lekvár állagú a benzin, akkor az már nem jó.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!