Visszaváltástól való félelemhez valami tanács?
Sziasztok! Nem rég kaptam meg a jogsit. Fura helyzetben érzem magam. Az oktatóval órákon sosem féltem, amikor vizsgáztam nem féltem, magabiztos voltam, alig vártam hogy meglegyen és mehessek.
Mióta megvan a jogsim elkezdtem félni vezetni, ez leginkább akkor érzem amikor forgalmasabb úton megyek, és 4-5 ösben megyek, 80-90-nel és ha lassítani kell kanyaroknál, vasútátjárónál, vagy szűkebb helyeken, tehát ahol nem kell teljesen megállni, képes vagyok lassítani és 4esben hagyni, aztán ha nagyon szükséges akkor lefelé váltok, ha már kicsit rángat, de amúgy meg nem tudom, úgy érzem nem tudok hozzászokni, kuplungot is túl hamar enegem ki... érzem én hogy nem jó, fejben megvan a dolog, de az izgulástól, vagy félelemtől nem tudok normálisan odafigyelni ezekre. Főleg mikor a bátyám ül mellettem akkor történnek ezek, mert szerinte nem nekem való egyáltalán, csak tönkre teszem az autóm. Eddig 3szor voltunk csak forgalmas úton, de ő már megállapította. Nagy ambiciom volt hozzá az elején, az oktató azt mondta bátor vagyok, a vizsgáztató is megdicsert. De utána nem tudom mi történt...mással is elofordult ez? Idővel bátrabb leszek vagy hagyjam az egészet ha félek? Tudom h veszélyes így közlekedni ha félsz és másnak nem is akarok kárt okozni.
23 N
Eleinte pillantasokkal ellenorizd a fordulatot.
Tapasztald ki mennyinel kezd fulladozni az auto,es afolott nyomd be a kuplungot,tedd be abba a sebessegbe amiben be tudod venni a kanyart es szepen lasitsd az autot.
Majd kb a kanyar a kozepenel kezd lassan felengedni es finoman adj gazt hozza.
Gyakorold kevesbe forgalmas helyen,kisebb sebesseggel.
Es ha frusztal a batyad hat ne vidd magaddal.
Elobb-utobb raall a labad,ne add fel.
En pl az elejen ha piros lampahoz kozeledtem es uresbe raktam az autot nem tudtam addig levenni a labam a kuplungrol amig meg nem alltam teljesen.ellenkezo esetben ahogy emeltem a bal labam fel,beletapostam a fekbe.
Par het alatt elmult,annyi kellett,hogy az agyam raaljon erre a mozdulatra 😅hat ez van,benyomott kuplungal fekeztem addig.persze kozben probalgattam,es lass csodat,egyszer csak sikerult es tudtam szep finoman fekezni tovabb.
Gyakorolj sokat.
Csak a gyakorlas kedvéért váltogass fel-le egyenesben is.
Köszönöm szépen mindenkinek a választ! Gondolkodom automatán is de nem szeretném könnyen feladni ezt.
Felfelé vallással nincs gond, hallom már a motor hangjáról mikor kell, eltalalom stb. A vissza valtásnál vannak gondjaim, mindig attól félek hogy én 4esbe akarom rakni de lehet nem jól gondolom és már 3as kellene vagy fordítva, vagy 3as helyett 2es, ezektől félek h nem jól választom ki
De miért kell ettől félni, mint valami óvodás?
Visszaváltasz, ha nem találtad el elsőre, akkor visszaváltasz még egyet...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!