Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Első vezetési órán mindenkit...

Első vezetési órán mindenkit kivisznek forgalomba?

Figyelt kérdés
18 éves fiu vagyok, sose vezettem eddig, először kicsit az elindulást csinálgattuk, meg átnéztük a lámpákat stb. aztán kimentünk forgalomba, bevallom kicsit féltem mert a belvárosba mentünk .meg is lepődtem egyébként hogy kivitt, de nem fulladtam le végül egyszer sem, a kormányzással voltak kis bajok mert azt mondta hogy olyan driftelős kormányzásom hogy hirtelen rángatom egy kicsit, ugyhogy errol igyekszek majd leszokni. De azt mondta az oktatóm hogy jó reményei vannak. Titeket is kivittek? Vagy hogy volt nálatok?:D
2022. aug. 15. 21:49
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
100%
Én még akkor csináltam, amikor volt rutinvizsga (forgalmi vizsgám után pár hónappal törölték el). Legelső órámon, igaz, kisvárosban (10km-re volt a rutinpálya, másik irányban 70km-re a megyeszékhely, ahol forgalmizni kellett), de kivittek a forgalomba, apám is meglepődött, nem is mertem 50-nel menni. Budapest belvárosába még tapasztalt autós jogsis, motorra jogsizó embereket sem nagyon visznek viszont.
2022. aug. 16. 00:17
 12/18 anonim ***** válasza:
100%
Engem kivittek, azt hittem menten ott kapok gutaütést. Utána néptelenebb parkolókban gyakoroltunk, de így is eléggé nyomasztott hogy mindenre kvázi élesben kellett ráéreznem. Utólag belegondolva, elég bizarr hogy lehet úgy jogosítványt szerezni, hogy az ember életében nem volt tanpályán.
2022. aug. 16. 00:21
 13/18 anonim ***** válasza:
100%
Gondolom belváros alatt nem Budapest körutat kell érteni csúcsidőben...
2022. aug. 16. 00:59
 14/18 anonim ***** válasza:
72%

Mi első órán mentünk a forgalomba 2016-ban. Előtte megkérdezte vezettem-e már, egy ipari parkba lecheckolta, aztán mentünk is. 35 órából lett meg a jogsim.

Barátnőm viszont már 14-15 órát körözgetett két utcában, más semmi.

Ez nyilván az oktatótól és a tanuló tudásától függ. Bár sokak szerint most már az is közrejátszik, hogy némely oktatók addig vezettetik a delikvenst ameddig csak lehet...

2022. aug. 16. 07:48
 15/18 anonim ***** válasza:
100%

"Bár sokak szerint most már az is közrejátszik, hogy némely oktatók addig vezettetik a delikvenst ameddig csak lehet"

Ebben én speciel nem hiszek.

Az oktatóknak nem érdeke, hogy a szükségesnél tovább gyakoroljon a tanulóval, több hetes, hónapos várólistán ott van a többi tanuló, az oktatónak egy forint kiesét nem jelent, ha levizsgázik a tanulója, azonnal belép egy másik a megüresedő helyre.

Az már igaz, hogy az oktatók nem szeretnek úgy vizsgára menni, hogy a sikerre esélytelennek tartják még a tanulót, és mostanában sokkal többet kell gyakorolni átlagban, mint akár 20 évvel ezelőtt, amikor még sokkal kisebb volt a forgalom.

Nekem az oktatóm az első gyakirlás előtti megbeszélésen kerek-perec megmondta, hogy nem fog vizsgára engedni azért, hogy ott megbukjak, ha nem tetszik, nyugodtan kérhetek másik oktatót, nem sértődik meg, de neki is fontos, hogy sikerüljön a vizsga.

Aztán persze kiderült, hogy volt neki is olyan tanulója, akit úgy engedett vizsgázni, hogy a tanuló kijelentette, hogy ő márpedig megpróbálja a vizsgát, a kötelező óraszám, kilométer megvan... megpróbálta, megbukott, és nem az oktató miatt, de még a vizsgabiztos is elnéző volt vele, csak a harmadik veszélyes manőverezés után mondta, hogy álljanak félre, még gyakorolni kell, mert sorozatosan körültekintés nélkül vált sávot, olyankor is, amikor a másik sávban jönnek.

Nekem az oktató mondta, hogy kér időpontot a vizsgára... túl voltunk már a kötelező 30 órán, de meglepődtem, és mondtam neki, hogy de hát még ez se megy jól, meg az sem... arra meg azt mondta, nem is mellette fogom megtanulni, amit tudok, az elég a vizsgához, ami ha sikerül, azt jelenti, hogy egyedül gyakorolhatok tovább, sokat kell még tanulni.

Azt sem vitatom, hogy vannak bunkó oktatók, akiknél szempont lehet a tanuló szándékos kizsigerelése, de a legtöbb oktatónál hosszú várólistán vannak a tanulók, nem áll érdekében a szükségesnél tovább foglalkozni velük.

Inkább az van, hogy a tanuló meg van győződve arról, hogy ő már jól vezrt, csak az oktató, a vizsgabiztos bunkó, szándékosan arra mennek, hogy megbuktassanak minél több tanulót.

2022. aug. 16. 10:34
 16/18 anonim ***** válasza:

Nem.

Tanpàlyára vittek, ott 2 óra kormànyzâs, 2 óra váltàs, 2 óra parkolás, lejtő elindulás. Dögunalmas volt, dehát ezek az alapok. 6 óra után mentem forgalomba kb 4 km szakaszt, egyszerű útvonal, gyenge forgalomba.

2022. aug. 16. 14:41
 17/18 A kérdező kommentje:

Na nem tudom kit érdekel de azért leirom. Szóval már csepelen - miklóson megyünk, 3. órám volt ma, jobbkezes utca, körforgalom, megfordulások mennek már nagyjából.

Az oktatóm azt mondta hogy azért vitt ki mert szereti élesben megtapszataltatni a dolgokat, meg látta hogy azért jól vezetek, mert van akivel tanpályán kezdi. De azt mondta hogy szerinte semmi értelme tanpályán szarakodni 10 órát, mert az életben sose "jó" körülmények között fogok vezetni. Szeretem a kihivasokat, kicsit stresszelek , de jó igy.

2022. aug. 24. 17:24
 18/18 anonim ***** válasza:
76%

Szia. Majd az első egyedüli vezetèsnèl megtudod :)

Nem nem rosz indulatból írok, de vannak az a tipikus kezdő hibák. Mikorlátok az utakon friss jogsis T jelű autót, mikor 2 szorra fullad le mindig mosolygok rajta,, hogy ezt èn is eljátszottam. Valahogy eszembejut az első vezetèsem. A lejobb amit tudok majd ajánlani, mindig maradj higgatt, sose pánikolj. Ha ez megvan, akkor mindig tudsz hideg fejjel gondolkozni, ès hamarabb megtudod hozni azt a bizonyos jó döntèst. Ez vizsgára is igaz lesz, törekedj az egyszerű megoldásokra. Mostmeg ismerd meg az autót, szokd meg az útvonalat, az autó kezelèsèt.

Milyen autóval tanulsz?

2022. aug. 24. 21:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!