Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Első vezetési órán mindenkit...

Első vezetési órán mindenkit kivisznek forgalomba?

Figyelt kérdés
18 éves fiu vagyok, sose vezettem eddig, először kicsit az elindulást csinálgattuk, meg átnéztük a lámpákat stb. aztán kimentünk forgalomba, bevallom kicsit féltem mert a belvárosba mentünk .meg is lepődtem egyébként hogy kivitt, de nem fulladtam le végül egyszer sem, a kormányzással voltak kis bajok mert azt mondta hogy olyan driftelős kormányzásom hogy hirtelen rángatom egy kicsit, ugyhogy errol igyekszek majd leszokni. De azt mondta az oktatóm hogy jó reményei vannak. Titeket is kivittek? Vagy hogy volt nálatok?:D
2022. aug. 15. 21:49
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
100%

Engem szerencsére nem. Infarktust is kaptam volna! :D

Szerintem csak azt viszik ki, akiről feltételezik, hogy túléli! :D

2022. aug. 15. 22:00
 2/18 anonim ***** válasza:
100%
Mivel már kb. 10 éve nincs rutinvizsga, így akár az első órán ia kivihet a forgalomba. Én 8 éve csináltam a jogsit, egyből a forgalomban kezdtünk.
2022. aug. 15. 22:02
 3/18 anonim ***** válasza:
100%

A kérdésre válaszolva: Nem.

Volt nemrég olyasmi kérdés az oldalon, hogy "normális, hogy a 20. órán még nem mentünk ki a rutinpályáról?" Szóval ez meg a másik véglet.

2022. aug. 15. 22:04
 4/18 anonim ***** válasza:
100%
Engem a harmadik órán vitt ki az oktatóm, addig tanpályán voltam.
2022. aug. 15. 22:09
 5/18 anonim ***** válasza:
Én a negyedik alkalommal, 7-8. órán voltam először forgalomban. Oktatótól függ, mivel 2012 óta rájuk van bízva a dolog. Valaki akkor visz ki, amikor már nagyjából önálló vagy, valaki pedig kivisz úgy, hogy te kormányzol, ő pedig pedálokat kezel.
2022. aug. 15. 22:19
 6/18 anonim ***** válasza:
100%
Engem egyből kivitt forgalomba, de úgy kezdtük, hogy én csak kormányzok, az összes többit ő csinálja, ezt csináltuk 1-2 alkalommal, utána szépen lassan adta nekem a kezelőszerveket, végén már a váltást is. Nem mondom, hogy ez a legjobb módszer, de 40-45 órával levizsgáztam és azt mondta én vagyok a legjobb tanítványa. Engem este, autópályán, bárhova elmert vinni, mert olyan jó voltam szerinte. Hát, nem tudom, lehet hogy mindenkinek ezt mondja xD
2022. aug. 15. 22:23
 7/18 anonim ***** válasza:
100%
Engem kivittek, de azt mondta anno az oktatóm, hogy most azért megyünk ki a forgalomba, mert a tanpálya zárva van (ünnepnap volt aznap). De leginkább ő használta a kuplungot, meg az ilyesmit, szóval én igazából csak a gázt nyomtam, meg én kormányoztam. Illetve nem is olyan forgalmas helyen vezettünk, hanem a városom és a körülötte levő falvak között. A második órán viszont tanpályára mentünk, és egy 3-4 alkalmat kb. csak ott bent töltöttünk.
2022. aug. 15. 23:05
 8/18 anonim ***** válasza:
100%

A közúton gyakorlásban ma már semmi szenzáció nincs, akkor sem, ha az az első gyakorláson történik.

Ami kérdés, hogy miért a belvárosba mentetek.

Ott volt dolga az oktatónak, vagy a belvároson keresztül mentetek a valódi cél felé, mert az már nem normális, hogy a belvárosban vezetget a tanuló mindenféle előzetes gyakorlás nélkül.

Az oktatónak ķét esetben nem sok esélye van közbeavatkozni, egyik q hirtelen kormány elrántás, a másik a hirtelen fékezés. Mi is átmentünk a belvároson a gyakorláshoz használt városrészhez, de a belvárosban valójában az oktató vezetett, úgy lehetett az nálad is, csak meghagyott abban a hitben, hogy milyen jól vezetsz, egyszer sem fulladtál le...

Az alapokat nem a belvárosban szokás tanítani, hanemm olyan környékén, ahol alig van forgalom: az autó sávon belül tartása, jobbra, balra kanyarodás, pedálok, váltó kezelésének gyakorlását nem a belvárosban kezdik.

Szükségszerűen át lehet menni a belvároson egy kezdő tanulóval is, de olyankor az oktató vezet, pedáloz, ha szükséges megfogja a kormányt.

Kétlem, hogy nulla gyakorlattal a tanuló képes 45-50-el tartósan közlekedni a belvárosban, ahol állandóan az elindulás, megállás a lecke.

2022. aug. 15. 23:39
 9/18 anonim válasza:
100%
Én 3. alkalommal voltam kinnt a forgalomban. Az elsőn még csak elindulni meg megállni tanultam. A másodikon meg a rutin pályán tanultam, tolatni meg megállni a szegély mellet, meg emelkedőn elindulni.
2022. aug. 15. 23:54
 10/18 anonim ***** válasza:
100%
így voltam két hónappal ezelőtt én is, mint #9-es
2022. aug. 16. 00:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!