Első vezetési órán mindenkit kivisznek forgalomba?
Engem szerencsére nem. Infarktust is kaptam volna! :D
Szerintem csak azt viszik ki, akiről feltételezik, hogy túléli! :D
A kérdésre válaszolva: Nem.
Volt nemrég olyasmi kérdés az oldalon, hogy "normális, hogy a 20. órán még nem mentünk ki a rutinpályáról?" Szóval ez meg a másik véglet.
A közúton gyakorlásban ma már semmi szenzáció nincs, akkor sem, ha az az első gyakorláson történik.
Ami kérdés, hogy miért a belvárosba mentetek.
Ott volt dolga az oktatónak, vagy a belvároson keresztül mentetek a valódi cél felé, mert az már nem normális, hogy a belvárosban vezetget a tanuló mindenféle előzetes gyakorlás nélkül.
Az oktatónak ķét esetben nem sok esélye van közbeavatkozni, egyik q hirtelen kormány elrántás, a másik a hirtelen fékezés. Mi is átmentünk a belvároson a gyakorláshoz használt városrészhez, de a belvárosban valójában az oktató vezetett, úgy lehetett az nálad is, csak meghagyott abban a hitben, hogy milyen jól vezetsz, egyszer sem fulladtál le...
Az alapokat nem a belvárosban szokás tanítani, hanemm olyan környékén, ahol alig van forgalom: az autó sávon belül tartása, jobbra, balra kanyarodás, pedálok, váltó kezelésének gyakorlását nem a belvárosban kezdik.
Szükségszerűen át lehet menni a belvároson egy kezdő tanulóval is, de olyankor az oktató vezet, pedáloz, ha szükséges megfogja a kormányt.
Kétlem, hogy nulla gyakorlattal a tanuló képes 45-50-el tartósan közlekedni a belvárosban, ahol állandóan az elindulás, megállás a lecke.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!