Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Miért olyan drága a kamionos...

Szabo92 kérdése:

Miért olyan drága a kamionos fuvarozás?

Figyelt kérdés
Kb 130 km (ha oda-vissza nézzük akkor 260) hosszú útra, 5 t súly és 7 m hosszú áru szállítására 180000-200000 + Áfa ajánlatokat kaptam egyéni vállalkozóktól. Ha 30 l-t fogyaszt a teherautó, akkor is 50000 Ft + az útdíj kb 10000-15000 a költsége. Mire számolja fel a több mint 100000 Ft-ot még? Ilyen mértékű kopása nincs a kamionnak. Úgy 4 órás mutatvány az egész, milyen rejtett költségek vannak, ami ennyire felviszi az árat? Mert azért 25000-es órabér az nem kevés.

2022. aug. 15. 09:22
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:

Sofőr bére , útdíj , adók , üzemanyag , profit . Nem fog ingyen vissza menni a kocsi , ha nincs visz fuvar akkor a vissza utat is te fizeted .

Meg tudod nézni neten , hogy melyik útra mennyi az útdíj / kilométer

2022. aug. 26. 22:27
 22/26 A kérdező kommentje:
Csak nem volt alaptalan a felháborodásom. 270000 Ft helyett találtam olyat, aki 90000 Ft-ért leszállítitta.
2022. szept. 30. 17:17
 23/26 anonim ***** válasza:

Nyilván amelyik cégnek kevés / alig van munkája jóval olcsóbban vállalja , mint az akinek ez alapból nem érné meg , mert sok jobban fizető munkája van .

Én autómentőzök és sok munkám van így van olyan amit el sem vállalok maximum magas áron , hogy meg érje sokszor egy fél napot rá szánnom. Mindig lesz mindenkinél olcsóbb akinek nincs munkája vagy éppen feketén csinálja

2022. szept. 30. 18:00
 24/26 anonim ***** válasza:

Ha a 19-es hozzászólásomat elolvastad és meg is értetted volna, rájöttél volna, hogy ez nem felháborodás kérdése. Pontosabban felháborodni lehet, de ennyi erővel azon is felháborodhatsz, hogy miért kerül annyiba egy 18 éve érlelt whisky amennyibe, vagy miért kerül egy iPhone 14 PRO+ Ultra Extreme Edition három havi fizetésedbe.

Nem a kommunizmusban élünk, ahol az állam határozza meg a fix árat (lol, pont afelé tart Magyarisztán), hanem kapitalizmus van, ahol a kereslet és a kínálat szabályozza az árakat. Ha az egyik piaci résztvevőnek annyi megrendelése van hogy nem éri meg a kisügyfél kis megrendelésével foglalkozni, akkor nem fel kell háborodnpod, hanem megkeresni azt a szolgáltatót, amelyik a te igényeid kielégítésére specializálódott.

Jelenleg azon vagy felháborodva, hogy a BMW miért akar neked negyvenmilliért eladni egy autót, amikor neked valójában egy nyolcmilliós autóra van szükséged.

Csak meg kell találnod az Opelt, nem a BMW árajánlatán felháborodni.

Wilkommen in piacgazdaság. Lassan ideje lenne megérteni, hogy a szocializmus elmúlt.

2022. szept. 30. 18:13
 25/26 A kérdező kommentje:
Nem is feltétlen csak az árak miatt voltam felháborodva, hanem sok hozzászólásban lelettem oltva, hogy mekkora smucig vagyok, hogy nem vagyok hajlandó egy havi fizetést adni egy belföldi fuvarért. Értem a keresleti piacot, csak csodálkozom sokszor, hogy vannak akik képesik is kifizetni ezeket az irreális árakat.
2022. okt. 5. 15:55
 26/26 anonim ***** válasza:
35%

Aki hülye, meg is érdemli.

Ha nekem valaki félmillió forintért akarna eladni egy telefont, kiröhögném, mert nekem a nyolcvanezres is bőven elég. Persze nyilván van, akinek kell az ötszázezres. Vagy azért mert nem számít a pénz, vagy azért mert bár a gatyája is rámegy, de ettől érzi magát valakinek.

Neked viszont annyi dolgod van, hogy leszarod más bánatát és véleményét, és a magad dolgával foglalkozol, azaz megkeresed azt, amire szükséged van.

Ennyi.

Az élet megy tovább.

2022. okt. 5. 16:30
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!