Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » 2 éve van jogosítványom, napi...

2 éve van jogosítványom, napi szinten vezetek van hogy több mint 100km-t is. Vidéki vagyok a környező városokba simán elmegyek akár sötétbe is. De pl Pest vagy Debrecen, nem merek elindulni mert félek. Mit csináljak?

Figyelt kérdés
Besz*ri vagyok és annyira idegesít. Nyaralni is a Balatonra inkább vonattal mentem mert féltem odáig elmenni. Pedig semmi olyan nem történt az elmúlt 2 év során ami miatt félnem kellene. Pedig úgy mennék, nagyon jó lenne félelem nélkül autóba ülni. Ha a környező városokba megyek akkor nem félek.

2022. aug. 13. 22:22
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Az első pár alkalommal összeszorítod a fogadat. Néhány alkalom után szépen oldódni fog a félelem.
2022. aug. 13. 22:42
 2/9 anonim ***** válasza:
28%

Vidékiek, elárulom nektek: 90+%-ban alaptalan a nagyvárosi vezetéstől való félelmetek. Ugyanazt a KRESZ-t kell betartani, csak több autó van körülötted, ami alapvetően kicsit jobban lefáraszt, de ismeretlen használj Waze-t, menj a külső sávban, balra kanyarodás előtt pedig időben sorolj be és ne pánikolj ha túlhaladsz, majd lesz másik útvonal.

Tapasztalatból írom, másfél hónapja van jogosítványom, eleinte a megfelelő elindulás is gondot okozott a saját autónkkal, de még akkor sem okozott semmilyen nehézséget mondjuk a Hungária körúton vezetni (forgalmasabb órákban).

2022. aug. 13. 22:59
 3/9 anonim ***** válasza:
100%

#2 Ilyet csak pestiek mondanak, mert nincsenek vele tisztában, hogy mekkora rák a pesti közlekedés. "Ugyanaz a kresz" ja hogyne csak 10-ből 9 nem tartja be. Távolságtartás nulla, önuralom nulla, türelem nulla, tisztelet (mind egymás, mind pedig a szabályok iránt) nulla.

Jártam már jópár nagyvárosban, egyik sem fogható Budapesthez. Egy fertő az egész.

Kérdező: hidd el, Budapest az egyetlen, amitől tartani kéne, bárhol máshol nem lesz semmi probléma. Budapest sem járhatatlan amúgy, egyszerűen csak annyira el vannak torzulva az ottani szokások, hogy kívülállóként csak bámulni fogsz mint borjú az új kapura, amikor ledudál a köcsög, hogy "azon a piroson még átmehettetek volna". De az ilyeneket meg le kell szarni.

2022. aug. 14. 05:56
 4/9 anonim ***** válasza:
100%
Először hétvégén kora reggel gyere fel, akkor nincs akkora tömeg az utakon. Persze ne akkor, ha rendezvény miatt tömeg van vagy a fel varos le van zárva.
2022. aug. 14. 07:07
 5/9 anonim ***** válasza:
27%
Pesten is jobb oldalon kell menni, Pesten is a pirosnál meg kell állni. Menni kell és kész
2022. aug. 14. 08:19
 6/9 anonim ***** válasza:
100%

a kérdés az, miért nem mer elmenni nagyobb távolságra? Senki nem kérdezte Budapest miért szar.

Tudat alatt attól tart, ha valami van, akkor nagyon messze már nincs akitől segítséet kérjen.

A megoldás: amikor teheti, bátran induljon távolabbi helyre, aztán kiderül, hogy nem is nagy durranás.

Én csak budapesten vezetek,az egyik legélhetőbb város..csak szokni kell.

Nekem is van rokonom, akiért el kell menni a Budapest határig, mert onnan nem mer tovább autóval jönni. Sőt, volt olyan fuvaros, aki megkért, menjek elé, hogy bevezessem a városba a telephelyünkig, mert még nem járt autóval Pesten

Szóval szoktatórepülés az egyedüli megoldás. Pár év, és menni fog.

2022. aug. 14. 09:04
 7/9 anonim ***** válasza:
Esetleg menj el egy oktatóval vezetni pár órát
2022. aug. 14. 09:23
 8/9 anonim ***** válasza:
100%

Múlt Győrben volt szerencsém pár napig vezetni, az a nyugalom ami az ottani közlekedésben van... Szabályokat betartják, senki sem jön a seggembe, ha sárgánál megállok nem a középső tükröt nézem, hogy vajon nekem rohan-e a mögöttem lévő. Döbbenetes Bp. után.

Szóval igen, ezt szokni kell.

2022. aug. 14. 09:36
 9/9 anonim ***** válasza:
100%
használd ki a modern technológiát: google street view segítségével nézd meg az útszakaszt. Menet közben meg használj navigációt (akkor is segít, ha nélküle is oda találsz)
2022. aug. 14. 10:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!