2 éve van jogosítványom, napi szinten vezetek van hogy több mint 100km-t is. Vidéki vagyok a környező városokba simán elmegyek akár sötétbe is. De pl Pest vagy Debrecen, nem merek elindulni mert félek. Mit csináljak?
Vidékiek, elárulom nektek: 90+%-ban alaptalan a nagyvárosi vezetéstől való félelmetek. Ugyanazt a KRESZ-t kell betartani, csak több autó van körülötted, ami alapvetően kicsit jobban lefáraszt, de ismeretlen használj Waze-t, menj a külső sávban, balra kanyarodás előtt pedig időben sorolj be és ne pánikolj ha túlhaladsz, majd lesz másik útvonal.
Tapasztalatból írom, másfél hónapja van jogosítványom, eleinte a megfelelő elindulás is gondot okozott a saját autónkkal, de még akkor sem okozott semmilyen nehézséget mondjuk a Hungária körúton vezetni (forgalmasabb órákban).
#2 Ilyet csak pestiek mondanak, mert nincsenek vele tisztában, hogy mekkora rák a pesti közlekedés. "Ugyanaz a kresz" ja hogyne csak 10-ből 9 nem tartja be. Távolságtartás nulla, önuralom nulla, türelem nulla, tisztelet (mind egymás, mind pedig a szabályok iránt) nulla.
Jártam már jópár nagyvárosban, egyik sem fogható Budapesthez. Egy fertő az egész.
Kérdező: hidd el, Budapest az egyetlen, amitől tartani kéne, bárhol máshol nem lesz semmi probléma. Budapest sem járhatatlan amúgy, egyszerűen csak annyira el vannak torzulva az ottani szokások, hogy kívülállóként csak bámulni fogsz mint borjú az új kapura, amikor ledudál a köcsög, hogy "azon a piroson még átmehettetek volna". De az ilyeneket meg le kell szarni.
a kérdés az, miért nem mer elmenni nagyobb távolságra? Senki nem kérdezte Budapest miért szar.
Tudat alatt attól tart, ha valami van, akkor nagyon messze már nincs akitől segítséet kérjen.
A megoldás: amikor teheti, bátran induljon távolabbi helyre, aztán kiderül, hogy nem is nagy durranás.
Én csak budapesten vezetek,az egyik legélhetőbb város..csak szokni kell.
Nekem is van rokonom, akiért el kell menni a Budapest határig, mert onnan nem mer tovább autóval jönni. Sőt, volt olyan fuvaros, aki megkért, menjek elé, hogy bevezessem a városba a telephelyünkig, mert még nem járt autóval Pesten
Szóval szoktatórepülés az egyedüli megoldás. Pár év, és menni fog.
Múlt Győrben volt szerencsém pár napig vezetni, az a nyugalom ami az ottani közlekedésben van... Szabályokat betartják, senki sem jön a seggembe, ha sárgánál megállok nem a középső tükröt nézem, hogy vajon nekem rohan-e a mögöttem lévő. Döbbenetes Bp. után.
Szóval igen, ezt szokni kell.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!