Jelen esetben kinek van elsőbbsége?
A minap sétáltam a Petőfi hídhoz és útközben felfedeztem egy számomra kérdéses helyzetet. Van a körúti bicikli sáv, ami egyenesen felvezet a hídra a Ferenc körútról. De mielőtt a biciklisáv felmenne a hídon levő járdára, van egy sáv az autósoknak a boráros térről a hídhoz való felcsatlakozásra. Tehát azoknak akik nem egyenesen a körútról jönnek. Na ott egyaránt van elsőbbségadás kötelező táblája (macisajt) a biciklisnek is és a hídra oldalról felhajtani kívánó autósnak is. Tehát a kérdés, hogy ha én biciklivel szeretnék felmenni a hídra akkor nekem kell elsőbbséget adnom a jobbról jövő autósnak vagy az autósnak kellene nekem? Az utóbbi nekem logikusabb, mert a hídon már közlekedő autóknak is elsőbséget kell adnia, akik ugyanolyan irányban közlekednek mint én is, de persze lehet, hogy tévedek. Ezért is tettem fel itt a kérdést.
Előre is köszi mindnekinek!
Remélhetőleg ezen a linken az a pont lesz amit kérdeztem:
[link] ,19.0672557,3a,75y,173.77h,69.72t/data=!3m6!1e1!3m4!1sCZiv_7FOVUCvfiRH7LQZ3Q!2e0!7i16384!8i8192
#10: mivel ez bicikliSÁV, vagyis egyirányú. Tehát a hídról itt elvileg nem érkezhet biciklis, csak a túloldalon.
Aki a körútról jobbra akar kanyarodni, az meg egy kereszteződéssel előbb megteheti, ahol az autók is kanyarodnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!