Az elsőbbségről való lemondást minden esetben el kell-e fogadni? (kreszvizsga)
Pontosan. Sváboknál jártam így Baden-Württembergben, udvariaskodni akartam, erre mutatja az öreg hogy neki ott a tábla.
Akkor nem értettem miért nem fogadja. De ha belegondolok, jön egy idegen, és velem akarja fizettetni a fényzését, lemond az elsőbbségéről és jól belémjön, akkor tanú nélkül én vagyok a hunyó. :S
2-es: Ez nekem is ismerős.
Még friss jogsisként volt két teljesen egyértelmű helyzet, amikor szinte indokolatlanul lemondtam az elsőbbségről. Még jeleztem is nekik, és fékeztem is, hogy kimenjen. Ennek ellenére szinte majdnem meg kellett állnom, mire ténylegesen kimentek elém. Innen is látszik, hogy az elsőbbségről nem minden esetben kell lemondani, és nem is minden esetben fogják elfogadni a lemondást. Ez tényleg nagyon helyzettől függ. Például kell az is, hogy a másik nagyon egyértelműen jelezze a szándékát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!