Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Az ilyen embernek adnátok még...

Az ilyen embernek adnátok még egy esélyt vagy sem?

Figyelt kérdés

Városi FB csoportban szinte hetente van olyan eset, hogy meghúzzák valakinek az autóját majd a tettes adatait nem hátrahagyva elmegy. Viszont sok esetben van is kamera így elő kerül a tettes.

Olyan is előfordult már, hogy a károsult felajánlotta hogy ha a poszt láttán jelentkezik az elkövető akkor rendőrség nélküli megegyezésben benne van. Sokan mondták hogy ennyire jószívűek nem lennének, ha elhagyta a helyszínt nincs második esély azonnal rendőrség.

Ti hogyan döntenétek? Adnátok második esélyt vagy ha névtelenül meglép akkor vállalja a hivatalos következményeket?

2022. aug. 5. 12:02
A kérdező szavazást indított:
Adnék neki esélyt, ha önként jelentkezik megállapodnék vele
Nem adnék neki még egy esélyt, a helyszín elhagyásával elhasználta az egyetlen esélyt
12 szavazat
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
68%
Ha a helyszínen nem hívsz rendőrt és nem is jelentkezik az ember, akkor kb. esélytelen lesz a kártérítés.
2022. aug. 5. 12:06
 2/12 A kérdező kommentje:
#1 Térfigyelő alapján sok esetben meg lesz az elkövető.
2022. aug. 5. 12:08
 3/12 anonim ***** válasza:
100%
Én adtam, tagadta utána is, de inkább fizetett, mint, hogy a rendőrség kérje ki a kamerafelvételt
2022. aug. 5. 12:09
 4/12 anonim ***** válasza:
100%
A tettes szót én megtartanám a bűnelkövetőkre, de nem ez a lényeg. Van aki meglép, de olyan is, hogy nem érzékeli, hogy hozzá ért a másikhoz. Nem feltétlenül menekül az, aki elmegy. Durvábbat is tapasztaltam. Várakoztam, de a kocsiban ülve. Egy fickó úgy parkolt le elém, hogy kb. 5-8 centit hátrébb tolt. És nem érzékelte. Ment volna el. Én állítottam meg, hogy hahó. És tök bambán mondja, de hiszen nem is ér össze a kocsi. Mondom, mert hátrébb gurultam. Ha megjátszotta, akkor zseniális színész. Részeg, vagy belőtt nem volt.
2022. aug. 5. 12:17
 5/12 anonim ***** válasza:
46%

Azt is hozzátenném, a biztosítók, szervizesek keze is erősen benne van ebben.

Nekem többször meghúzták a kocsimat, hagytak elérhetőséget. Ilyen nagyon minimális fényezés sérülés. Elvittem fényezőhöz aki kompletten intézi a biztosítóval, és ilyen 150-200 ezreket kiszámláznak, ember meg néz, hogy egy minimális sérülésért egekbe szökik a biztosítása. a károkozó meglátja, legközelebb biztos nem hagy elérhetőséget senkinek.

2022. aug. 5. 12:28
 6/12 A kérdező kommentje:
#5 Nálam is volt olyan, hogy oldalról kicsit megtoltak és a bal ajtón lett egy horpadás plusz egy kicsi horszolás. A biztosító valahol 300-330 közötti összeget fizetett.
2022. aug. 5. 12:32
 7/12 anonim ***** válasza:

egyrészt lehet, hogy észre sem vette a balesetet

másrészt franc sem akar rendőrségre, bíróságra járkálni meg biztosítóval bajlódni

2022. aug. 5. 12:34
 8/12 A kérdező kommentje:
#7 Az rég baj ha valaki úgy okoz balesetet hogy nem veszi észre.
2022. aug. 5. 12:40
 9/12 anonim ***** válasza:
100%

5. Jártam én is így, de fordítva. Hátulról meglöktek. Max. 30-40 ezerre gondoltam, a kárszakértő 360 ezret hozott ki.

A károkozó szempontjából meg édes mindegy, hogy tíz forintot fizet ki a biztosító, vagy tízmilliót. Neki kettőt visszaesik a bónusza, más baja nem lehet.

2022. aug. 5. 12:48
 10/12 Japán Gulyás ***** válasza:
0%
A rendőrség nem köteles eljárni abban az ügyben, hogy meghúzták a kocsidat, ez ilyen kisemberi fenyegetőzés.
2022. aug. 5. 13:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!