Melyik volt az elsődleges ok fizetős parkolók kialakításakor?
1. Kevés a hely az autóknak, ezért valahogy meg kell oldani, hogy ne itt tárolják az autót
2. Pénz beszedése parkolásért, hisz akinek autója van fizessen, így szereznek egy kis pénzt
Átgondolva ezek az érvek jutottak eszembe egy fizetős parkolóhoz, ha van még érv mellette, akkor azt leírhatjátok. Melyik miatt lettek fizetős parkolók kialakítva?
Én Kőbányán élek, legutóbbi éves lakógyűlésen ott volt az aktuális körzeti képviselő is.
Pont ez lett felvetve neki, hogy ugyan hogy van az, hogy valakinek 3 autója áll a parkolókban, más meg aki este érkezik, az sehol nem tud leparkolni. Milyen jó lenne bevezetni fizetős/kapus vagy valamilyen rendszert.
A kedves képviselő meg mondjuk úgy, hogy finoman kihátrált a témakörből, mert hát nyilván a sok csórónak nem lehet azt mondani, hogy innentől nem parkoltathatod a 3 tragacsodat a ház előtt, meg amúgy sem akarnak szavazókat veszíteni.
Sajnos azt látom a klasszikus proli lakótelepek amik nem fizetősek, Újhegy, Újpalota, stb.
Kelenföldön most vezetik be, szerintem nagyon helyesen. Kispesten is például rengeteg panel körül kapus rendszer van, ami nyilván nem 2 Forint.
Szomorú.
A legjobb megoldás (szerintem) a névhez (rendszámhoz) kötött parkolás lenne. Havonta párezer forintért bérelhetnél saját helyet, ami fizikai akadállyal lenne elzárva, aminek a nyitása a tulajdonosnál lévő kulcs/távirányító segítségével lenne lehetséges. Egy háztartás egy autót parkoltathatna így kedvező áron (havi 5 ezer alatt), a második már lehetne 10 ezer és így tovább.
Cserébe fix parkolóhelyed lenne, egy normális önkormányzat pedig a befolyt összegből fejleszthetné a parkolási lehetőségeket pl. mélygarázsok segítségével. Újpalotán pl. elég szép összeg folyna be ennek segítségével minden hónapban. Hamar meglenne egy parkolóház az belőle.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!