Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Forgalmi vizsgán adatok pénzt...

Forgalmi vizsgán adatok pénzt a vizsgabiztosnak?

Figyelt kérdés
Annyi sztorit hallok róla, hogy "csak így engednek át", és mindenki adott pénzt a vizsgán. (Mármint nyilván az oktatónak, és ő intézi a vizsgabiztossal.) Ez tényleg így van? Az én oktatóm nem mondta ezt (mondjuk van még pár óránk addig), és én pedig nem tudom, hogy hozzam fel. Nyilván nem akarom azt, hogy azt mondja igen kell, és aztán zsebre rakja az egészet, de hátrányból sem akarok indulni a vizsgán emiatt, szeretnék mindenképpen átmenni, szóval inkább fizetnék. El tudnátok mesélni a tapasztalataitok erről? Hogy szokott ez menni? Köszönöm!

2022. júl. 26. 06:58
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
44%
A többség ad.
2022. júl. 26. 09:52
 12/21 anonim ***** válasza:
96%

10. Régen vizsgáztam, nem tudom, mi mi a helyzet.

Akkoriban az a beszéd járta, hogy vannak biztosok, akik kenőpénz nélkül akkor is buktatnak, ha teljesen hibamentesen vezetsz. Persze ilyen nem létezik. Az oktató és a vizsgabiztos sem képes rá.

Szóval nyugodtan be tud húzni úgy vonalakat, hogy nehéz lenne vele vitatkozni, mégsem teljesen jogos (érzem az ellentmondást, de ez csak virtuális).

Viszont nincs az a pénz, amiért kutyaütőt átengednének.

Hogy ebből mennyi volt a valóság, nem tudom.

2022. júl. 26. 09:53
 13/21 anonim ***** válasza:
75%

Írd ki ide, hogy melyik városban fogsz vizsgázni! Ha Bp., akkor azt is, hogy azon belül hol. Valószínűleg lesz valaki, aki ugyanott vizsgázott nemrégiben.

Én Cegléden vizsgáztam egy hónappal ezelőtt, szó sem volt ilyesmiről.

2022. júl. 26. 10:55
 14/21 anonim ***** válasza:
74%

Nem igaz, hogy ma már nem szokás. Nincs egy hónapja, hogy vizsgáztam, és adtam pénzt. Az oktató családi jó ismerős, így nem teketóriázott semmit, teljesen nyíltan mondta, mennyit vigyek. Neki adtam a borítékot, ő pedig a szemem láttára nyújtotta át a vizsgabiztosnak. Jó hangulatban végigvezettem az utat, aztán átengedtek, ennyi.

Nyilván nem egy jó élmény, ennek nem így kellett volna lennie, de már nagyon tele volt a zsebem az egésszel.

Ez a második próbálkozás volt amúgy. Első alkalommal nem vittem pénzt, és akkor olyanon húztak meg, hogy a kerekem érintette a záróvonalat. De ismerek olyat is, aki szépen végigvezetett, majd a végén közölték vele, hogy bocs, ez most nem sikerült, mert túl sokat nyomja a kuplungot. Másodikra vitt ő is pénzt, milyen érdekes, akkor már meglett.

De tudom, hogy ez nem az egész országban működik így, úgyhogy elhiszem, hogy van olyan, aki nem hallott ilyenről, mert feléjük nem szokás.

2022. júl. 26. 11:01
 15/21 anonim ***** válasza:
79%

Én 4 éve csináltam jogsit, nem adtam pénzt érte. Az összes családtagom, ismerősöm aki az elmúlt 5-8 évben vizsgázott, az szintén nem adott. Mindenki elsőre átment.

Oktatóm is azt mondta, hogy ma már nem nagyon szokás. Szintén oktató haverom is azt mondta, hogy nem szokás pénzt adni, mert ha kiderül bevonják a vizsgabiztos engedélyét amivel sokkal nagyobbat bukik.

2022. júl. 26. 12:14
 16/21 A kérdező kommentje:
Akkor szerintetek kérdezzem meg az oktatót hogy mit kéne?
2022. aug. 3. 15:20
 17/21 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem nyugodtan kérdezd meg. Legfeljebb azt mondja, hogy ne. Anélkül semmiképp ne menj oda pénzzel, hogy az oktatóval előtte beszéltél volna.
2022. aug. 3. 16:15
 18/21 anonim ***** válasza:
76%

Borsodban nagyon ment ez a dolog, volt egy olyan eset, hogy átadta a pénzt a tanuló vizsga után és közölte vele a vizsgabiztos, ennyi kevés lesz 10-20e forint.

A srác és szülei elmentek a rendőrségre felnyomták az iskolát ami figyelmeztetést kapott, még egy ilyen tudtommal és bezárják egy időre, és a vizsgabiztost teljesen jogosan is eltiltották 3 évre.

2022. okt. 23. 06:21
 19/21 anonim válasza:
55%
Mi lett végül?
2023. márc. 9. 01:57
 20/21 anonim válasza:
72%

Szia! Mit csináltál végül?

Én Miskolcon fogok vizsgázni és biztosra szeretnék menni. Ha van valakinek tapasztalata ezzel, az írjon nekem légyszíves :)

2023. máj. 21. 13:04
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!