Mi a menete a javítási ügyintézésnek egy baleset után?
Ez az első balesetem és nem tudom mi a teendő. Tegnap hátulról jött belém egy motoros. A betétlapon elismerte a felelősséget. A kocsinak szerencsére szinte csak esztétikai bajai lettek plusz a hátsó lámpa.
Viszont most mi a teendő? A szerelőhöz kell vinnem vagy a biztosítóhoz kell bemennem a betétlappal?
A google sajnos csak cégeket dob a baleseti kárrendezésre és sajnos nincs olyan ismerősöm akitől segítséget kérhetnek...szóval nagyon hálás lennék ha valaki el tudná mondani mi is ennek a konkrét protokollja.
Én 2x jártam pont így (hátulról nekem jöttek, elismerték a felelősséget, írtunk betétlapot)
A helyi szervizbe mentem, ahol foglalkoznak biztosítási ügyintézéssel is. Oda jött ki a biztosító embere lefotózni kocsit, lemásolták a papírokat, nekem is alá kellett írni valamit (már nem emlékszem, mit, talán meghatalmazást, hogy a szerviz intézi az ügyet a nevemben), megcsinálták a javítást és annyi.
Én semmi papírmunkát nem intéztem és nem kellett sehova elmennem.
Elmész a markaszervizbe. Elmondod, hogy mi történt és azt is, hogy van betetlapod.
A többit majd ők intézik és szólnak, hogy mikor milyen papír kell nekik, valamint, hogy mikor menj a javításra.
A javítás időtartamára bérautót is kérhetsz a biztosítás terhére.
bejelented a biztosítójánál
jelentkezni fog a kárszakértő, egyeztetsz vele, felméri a kárt
a biztosító fog küldeni egy ajánlatot (pénz)
ha elfogadod, utalják
ha nem fogadod meg, indoklod akkor másodjára többet is kaphatsz(nálam így volt)
megcsináltatod, minél olcsóbban annál több marad neked
ha bemész egy szervízbe akkor ezt ők csinálják és úgy hogy minél több maradjon nekik
Attól függ. Ha semmit nem akarsz csinálni vele, akkor egy olyan műhelyt keress ami foglalkozik biztosítós kárrendezéssel. Intéznek mindent helyetted. Aztán fene tudja mire jutnak és mennyibe fog kerülni.
Másik lehetőség, hogy te indítod el a dolgot. Bejelented a vétkes biztosítójánál és a sajátodnál is (biztos, ami biztos), pár napon belül jelentkezik a kárszakértő, kimegy, megnézi a kocsit, felméri a kárt. Addig ne nyúlj hozzá. Majd utána két lehetőséged van. Ad egy ajánlatot, amit egy összegben kifizetnek és azt csinálsz az autóval, amit akarsz. Másik lehetőség, hogy javíttatod te és ők a felmért kár alapján téríti meg utólag a javítást a számlák ellenében.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!