Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Mi a menete a javítási ügyinté...

Mi a menete a javítási ügyintézésnek egy baleset után?

Figyelt kérdés

Ez az első balesetem és nem tudom mi a teendő. Tegnap hátulról jött belém egy motoros. A betétlapon elismerte a felelősséget. A kocsinak szerencsére szinte csak esztétikai bajai lettek plusz a hátsó lámpa.

Viszont most mi a teendő? A szerelőhöz kell vinnem vagy a biztosítóhoz kell bemennem a betétlappal?

A google sajnos csak cégeket dob a baleseti kárrendezésre és sajnos nincs olyan ismerősöm akitől segítséget kérhetnek...szóval nagyon hálás lennék ha valaki el tudná mondani mi is ennek a konkrét protokollja.

2022. júl. 24. 16:26
 1/6 anonim ***** válasza:
76%
Nekem mikor volt koccanásom, akkor a másik fél biztosítójához kellett bemenni, és ott is ugyanúgy kitölteni egy betétlapot. Illetve a kárszakértőjük is megnézi a sérülést. Majd ebből egy példányt kipostáznak az ügyfelüknek, akinek ezt el kell ismernie. Itt még mindig bukhat a dolog, mert simán letagadhatja. Ha ez megvan, akkor megkérdezik, hogy pénzt kérsz, vagy az általuk szerződött szervízben csináltatod a javítást. Ha utóbbi akkor más dolgod nincs mint felkeresni a karosszériást.
2022. júl. 24. 16:31
 2/6 anonim ***** válasza:
100%

Én 2x jártam pont így (hátulról nekem jöttek, elismerték a felelősséget, írtunk betétlapot)

A helyi szervizbe mentem, ahol foglalkoznak biztosítási ügyintézéssel is. Oda jött ki a biztosító embere lefotózni kocsit, lemásolták a papírokat, nekem is alá kellett írni valamit (már nem emlékszem, mit, talán meghatalmazást, hogy a szerviz intézi az ügyet a nevemben), megcsinálták a javítást és annyi.

Én semmi papírmunkát nem intéztem és nem kellett sehova elmennem.

2022. júl. 24. 17:30
 3/6 anonim ***** válasza:
100%

Elmész a markaszervizbe. Elmondod, hogy mi történt és azt is, hogy van betetlapod.

A többit majd ők intézik és szólnak, hogy mikor milyen papír kell nekik, valamint, hogy mikor menj a javításra.

A javítás időtartamára bérautót is kérhetsz a biztosítás terhére.

2022. júl. 24. 17:42
 4/6 anonim ***** válasza:
100%

bejelented a biztosítójánál

jelentkezni fog a kárszakértő, egyeztetsz vele, felméri a kárt

a biztosító fog küldeni egy ajánlatot (pénz)

ha elfogadod, utalják

ha nem fogadod meg, indoklod akkor másodjára többet is kaphatsz(nálam így volt)

megcsináltatod, minél olcsóbban annál több marad neked

ha bemész egy szervízbe akkor ezt ők csinálják és úgy hogy minél több maradjon nekik

2022. júl. 24. 20:04
 5/6 anonim ***** válasza:
100%

Attól függ. Ha semmit nem akarsz csinálni vele, akkor egy olyan műhelyt keress ami foglalkozik biztosítós kárrendezéssel. Intéznek mindent helyetted. Aztán fene tudja mire jutnak és mennyibe fog kerülni.

Másik lehetőség, hogy te indítod el a dolgot. Bejelented a vétkes biztosítójánál és a sajátodnál is (biztos, ami biztos), pár napon belül jelentkezik a kárszakértő, kimegy, megnézi a kocsit, felméri a kárt. Addig ne nyúlj hozzá. Majd utána két lehetőséged van. Ad egy ajánlatot, amit egy összegben kifizetnek és azt csinálsz az autóval, amit akarsz. Másik lehetőség, hogy javíttatod te és ők a felmért kár alapján téríti meg utólag a javítást a számlák ellenében.

2022. júl. 24. 21:18
 6/6 anonim ***** válasza:
Van két megoldás, az egyik ahol beviszed egy szervizbe ahol mindent intéznek,és ha minden jól megy rendesen megjavitják az autódat, de nem maradsz semmivel, a másik, hogy te intézed a motoros biztosítójával, ügyvédet is fogadhatsz,azt is a biztosító fizeti,attól is függ milyen régi az autód, ha újabb fajta és ezelőtt nem volt sérűlve kérhetsz kártérítést azért is,hogy javítás után már nem adhatok el balesetmentesen, ami jelentős vesztesség.
2022. júl. 25. 07:19

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!