Ha autópályán vészvillogós torlódás közben a mögöttem lévő autóba belement a mögötte lévő, nekem meg kell állnom?
Figyelt kérdés
De én nem vagyok érintett ebben a fiktív balesetben, a kettővel mögöttem lévő autónak nem sikerült fékezni.2022. júl. 15. 19:20
1/9 anonim válasza:
Elsősegélynyújtási kötelezettséged van, tehát meg kell állnod.
2/9 anonim válasza:
igen, kell segíts nekik. Nem számít, hogy előtted vagy mögötted észlelted a balesetet
3/9 anonim válasza:
Igen, ha észleled a balesetet, akkor segítségnyújtási kötelezettséged van. Mivel már amúgy is állsz, így nem jelent további balesetbeszélyt, ha kiszállsz és megnézed, hogy történt-e személyi sérülés, majd szükség esetén tárcsázod a segélyhívót.
Persze mondhatod, hogy majd az utána jövők megnézik, de ilyenkor mindenki a másikra vár, úgyhogy mindenképpen az a jó megoldás, ha kiszállsz és odamész.
4/9 anonim válasza:
Amint balesetet észlelsz (mindegy melyik irányból) kötelességed segíteni.
5/9 anonim válasza:
Kérdező! Van egyaltalan jogosítványod? Gondolom nincs, mert szerintem ez egy olyan szabály amit mindenki tud,akinek van, hiszen elsősegélynyújtás elmulasztásáért büntetés jár.
6/9 anonim válasza:
Természetesen köteles vagy segítséget nyújtani.
7/9 anonim válasza:
És hogyan bizonyítják be, hogy láttam, hogy a mögöttem lévőbe belement a kettővel mögöttem lévő?!
8/9 anonim válasza:
Revizorok Pribékek Házmesterek cugerálják beléd hogy legyél jóságos miközben ők nem azok.
9/9 anonim válasza:
#7: Itt elsősorban nem törvényi, hanem erkölcsi kötelességről van szó.
Ha meg nagyon jogászkodni akarunk, az életszerűség fogalma segít: hallanod kell a fékcsikorgást, a csattanást, és ha a KRESZ előírásai szerint figyeled a környezeted a forgalomban, akkor tudomást kell, hogy szerezz a balesetről.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!