Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Valaki tud küldeni nekem 1mm...

Valaki tud küldeni nekem 1mm csapágygolyókat?

Figyelt kérdés
Az MTB biciklim hátsó fogaskerekéhez kellene! Hiányzik belőle úgy 4-5 darab, és -szerintem ezért- majdnem minden körbe fordulásnál kattan egyet.
2010. szept. 21. 15:50
 1/8 anonim ***** válasza:
tán inkább csapágyat kéne cserélni
2010. szept. 21. 15:51
 2/8 anonim ***** válasza:
Vidd el szervízve vagy kicserélik a csapágyat vagy tesznek bele golyót...
2010. szept. 21. 16:13
 3/8 A kérdező kommentje:

[link]

Ebben a fogaskerék blokkban, van vagy 100 csapágygolyó. Mivel mindig kattan benne valami, ezért ma darabokra szedtem. 2 csapágygolyósor van benne, közülük az egyiknél nincs tele a sor, valahogy 4-5 eltűnt (nem a szétszedésnél!). Szerintem ezért kattog.

kb. fél forint lenne a csapágygolyó, a blokk pedig 1200Ft, javíttatni is drága. De sajna nálunk nem árulnak ilyen golyókat:D

Gondoltam megkérdem itt, hátha valakinek van, és vennék tőle pár darabot.

2010. szept. 21. 16:20
 4/8 anonim ***** válasza:

1 mm ?? És mégis hogy mérted a golyókat meg? Tudod, ha csak egy tizeddel nagyobbat teszel bele, máris többe lesz kicsit később, mintha szervizbe vitted volna. És nem is értem miért gondolod, hogy csupán "fél forint" a csapágygolyó ...

maci

2010. szept. 22. 15:08
 5/8 anonim ***** válasza:

a scapágygolyó szabványos nincs 1mm meg 1.1mm meg 1.2 mm van 1 meg 2

Maci egyre jobban megkérdőjelezem a tudásod. Teszed itt az agyad de az előbb is olvastam valamit amit te írtál és azmekkora ökörség.

Sokszor tényleg ilyen egyszerű mint aminek hangzik és nem kell bonyolítani.

AMÚGYMEG COLL BA VAN A GOLYÓ MÉRETE

2011. ápr. 28. 00:37
 6/8 anonim ***** válasza:
És minderre sikerült rájönnöd röpke 8 hónap alatt? Gratulálok! És melyik is lenne az a szabvány? Mutasd már meg...
2011. ápr. 28. 15:47
 7/8 anonim ***** válasza:

... és vettem a fáradtságot, megkerestem csak neked a csapágyak jelölését. Ebben szerepel többek között az alkalmazott golyók átmérője is. Nézd csak:

[link]

Ajánlom figyelmedbe a 2. oldalt ahol már az említett példában se egész mm a golyó átmérője. Úgyhogy fogd magad vissza, és nézz tükörbe mielőtt engem ismeretlenül ócsárolnál....

Erősen beigazolódott, hogy ha hallgattál volna bölcsebb maradtál volna...

maci

2011. ápr. 28. 16:30
 8/8 Keletföld válasza:

A kazettás hátsó fogaskerék-hajtóművekben (racsni) tényleg elég sok golyó van. Ám a szervizek ezt többnyire nem is javítani szokták, hanem simán kicserélni.

Igaz, ezzel a költségek egy kissé megemelkednek, de hááát - valamit valamiért.

A multkoriban koszossága okán szétszedtem az enyémet - (külön meg kellett hozzá csinálnom a szerelő-szerszámát) de aztán sikerült.

Az egyik soron 2, míg a másikon 3 golyó hiányzott belőle. Hogy az hová tünt el egy igazán zárt rendszertből, az teljesen rejtélyes ...

Na mindegy, tettem hát bele pótlást, de előtte szépen kipucoltam (és még hajszálakat is találtam) majd összeraktam.

Azóta suhan mint az álom ...

2015. ápr. 14. 14:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!