Mire számíthatok?
Sziasztok.
Sikerült megállnom az autómmal megállni tilos táblával kijelölt helyen. A fák teljesen eltakarták a táblát, de nem lényeg..
Hagytak a szélvédön egy papírt, miszerint rendszám alapján feljelentenek és a hátuljára írtak egy üzenetet tollal, hogy még aznap fáradjak be a rendőrségre. Nem mentem.
Volt e már valaki hasonló helyzetben? Mire számithatok?
Mindig nagyon óvatosan megválogattam hova parkolok, nem direkt volt most sem, de hajnali 5 óra volt és tényleg rálóg a fa a táblára, illetve ismerős se vagyok a környéken.
Ha megvan a nyilvántartásukban az üzembentartó telefonszáma, akkor a szabálysértési előadó fel fogja hívni, és egyeztet időpontot.
Ha nincs meg a telefonszám, akkor levélben értesítik.
Az üzembentartónak nyilatkoznia kell, hogy ki vezette az autót, mert a megállni tilos nem objektív felelősség.
a helyszínt le kell fényképezni, úgy, hogy látszódjon a szabálytalanul kihelyezett tábla, mert ezzel tudsz védekezni. Van némi esélyed, hogy elfogadják, bár lehet bíróságig kell menni hozzá.
Egyébként szabálytalan parkolásért kapsz büntetést
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!