Van egyáltalán Magyaroszágon táblával jelzett autóút?
Régóta van B-s jogsim, és még nem találkoztam, a táblájával, igaz nem vagyok egy nagy országjáró. Csak most hogy beiratkoztam A kategóriára, és ez a tananyag jön, gondolkodtam rajta, hogy az utakon nem találkoztam még vele. 8-as főút pl simán lehetne az szerintem, de oda is csak kitették a 110-es táblát
Persze érthető ha nem eröltetik, mert akkor többek közt segédmotorral se lehetne használni.
M0, M2, M4, M9, M19, M25, M44, M51, M76, M80, M85, M86
+61-es főút kaposvári elkerülő, ami egyébként az M9 tervezett nyomvonalán fut.
2019-ig az M15 és az M70 is autóút volt.
A felhozatal egyébként rendkívül vegyes, ugyanis a 2x1 sávos úttól (M9, M19, M80) a leállósávval rendelkező pályáig (M0, M2) minden megtalálható a felsoroltak között. Az újabb szakaszok (M4, M25, M44, M76, M85, M86) egyébként ugyanolyanok, mint mondjuk az általad is említett 8-as főút, csak teljesen új nyomvonalon (vagy legalábbis korábbi elkerülők bővítésével a régebbin, de semmiképpen sem a városok közötti főúton) létesülnek, kivétel nélkül különszintű csomópontokkal (ebben egyébként a 8-as út 2x2 sávos szakasza élen jár, Csór környékén van csak szintbeli kereszteződés, de pl. a szintén gyorsforgalmi szerepet ellátó 21 és 67 főutakon található körforgalom).
Egyébként érthető, hogy nem találkoztál velük, hiszen hozzád legközelebb az M0-áson, illetve az M19-esen van ilyen, amik minden bizonnyal messze lehetnek tőled, ha a 8-as út négysávos szakasza a kiindulási alap.
Elég sok van:
M0, M2, M25, M4 (Bp-Törökszentmiklós közötti szakasz), M44, M51, M70, M76, M8 (Pentele híd), M85, M86, M9
Annyi javítás, hogy az M8 (Pentele híd) autópálya. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!