Ha családtagot szállítok orvoshoz, amíg Ő ott van, én a fizető parkolóban a kocsiban ülve várakozom. Kell-e fizetnem?
Öt percig nem. Mivel nem megállási díj, hanem várakozási díj
öt perc után ha jön az ellenőr álljon egyel arrébb. ha nincs hely húzzon el, hiszen ekkor már nem tud jegyet venni.
Ha nincs jogsija a családtagnak vegyél jegyet, de a legjobb, ha kerékpárral jársz, mert a járdán is meg állhatsz vele.
Köszönöm a válaszokat!
Szellemes "NyelvZseni" válasza, de csak akkor kivitelezhető, ha a beteg szállítható kerékpáron!
"A fővárosi önkormányzat képviselő testülete rendelete szerint amennyiben 4 méternél közelebb tartózkodsz a gépkocsidhoz az nem parkolás. értelemszerűen ha benne ülsz, akkor az sem."
ALUDNI, esetleg élni is lehet a fenti jogalapon a járműben?
"A fővárosi önkormányzat képviselő testülete rendelete szerint amennyiben 4 méternél közelebb tartózkodsz a gépkocsidhoz az nem parkolás. értelemszerűen ha benne ülsz, akkor az sem."
Egy önkormányzati rendelet mióta írhat felül egy minisztériumi rendeletet? Hagyjuk már...
"de nálunk úgy van,..."
és a nálunk, az hol van?
Nagyon ésszerű intézkedés, lehet, hogy ezért, én még ilyennel nem találkoztam!
"Egy önkormányzati rendelet mióta írhat felül egy minisztériumi rendeletet? Hagyjuk már..."
A parkolást a Fővárosi Önkormányzat rendelete szabályozza a főváros területén, pontosabban előírta a kerületeknek, hogy megadott határidőig alkossanak rendeletet kerületenként erről. A miniszeri rendeletnek mi a száma?
Egyébként pedig a speciális erősebb az általánosnál....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!