Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Az üzemanyag ár szerintek...

Az üzemanyag ár szerintek közrejátszik majd, hogy egyre több ember fog majd elektromos autót vásárolni [egyéni] ?

Figyelt kérdés

Szép estét mindenkinek!

Most most tekintsünk el, hogy a háború miatt ilyen magas az üzemanyag ár.. De ha nem lenne háború, szerintek hogyan oldották volna meg a váltást nem azzal, hogy korlátozzák az üzemanyagot a belső égésű motorokban?

Olvastam valami cíkket, elvileg 2035-ben az EU területén csak elektromos autót lehet majd vásárolni, az oké de meg kell valahogy történie a váltásnak nem?

2022. jún. 18. 23:36
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
73%
#8 Ha van elektromos autód, akkor tudod ingyen tölteni vagy sem? Mert tudtommal ha nem otthon töltöd, hanem nyilvános töltőoszlópról akkor ingyenes. Akkor minek jössz a németekkel, hogy ott fizetős? Biztos előbb utóbb majd fizetni kell értem, de egyenlőre még az ingyenes töltés és parkolás lehetősége miatt is sokan váltottak elektromosra, akik megtehették.
2022. jún. 19. 08:20
 12/20 anonim ***** válasza:
49%

Persze, hogy közre.

Mi is most fizettünk be, vadiúj elektromos autó, + napelem rendszer kiépítése.

30 millió, ami persze rohadt sok, de a köv 30 évben ingyen autózunk, a benzin meg lassan 1000 fölött/liter, mennyi lesz 30 év múlva?

2022. jún. 19. 09:25
 13/20 anonim ***** válasza:
58%

“ Akkor minek jössz a németekkel, hogy ott fizetős? Biztos előbb utóbb majd fizetni kell értem, ”

Pont a második mondattal meg is válaszoltad az első kérdést. Van még kérdrsed?

2022. jún. 19. 10:04
 14/20 anonim ***** válasza:
80%

Dehogy játszik!

A villanyautó meg megmarad az unatkozó milliomos feleségek autójának.

Még sok-sok évig.

2022. jún. 19. 12:09
 15/20 anonim ***** válasza:
84%

Én is vennék elektrót mert nekem megfelelő lenne , de nagyon drága.

És az ingyen töltés meg a parkolás sincs már , szinte mindenütt megszüntették.

De majd ha sok lesz akkor átalakítják az adót is rájuk és lehet fizetni.

Mert az államnak nem lehet bevétel kiesés akármilyen autók fognak szaladgálni.

2022. jún. 19. 18:29
 16/20 anonim ***** válasza:
61%
Akinek nem tudja fizetni a benzint vegyen teslát. (Annalena Baerbock)
2022. jún. 19. 19:24
 17/20 anonim ***** válasza:
87%

„Olvastam valami cíkket, elvileg 2035-ben az EU területén csak elektromos autót lehet majd vásárolni”

Ami, terv. De azt is olvashattad, hogy az autógyártók egyből idegbajt kaptak, élen a német autógyártókkal. És nem kis politikai ráhatásuk van.

Majd tologatják a határidőt.

Néha a politikusok szembe találkoznak a valósággal. A zöldpáti német energiaügyi miniszter már a szénbányák újra nyitásának feltételeit vizsgáltatja, mert nem biztos, hogy a gyertyás-cserepes fűtésmód jó lesz.

2022. jún. 19. 19:40
 18/20 anonim ***** válasza:
39%

Az úgy lesz hogy évről évre jobbak az elektromos autók. És évről évre olcsóbbak. Ha otthon töltöd akkor nagyon olcsó, ha van napelemed akkor akár ingyen is töltheted. Tizenkét éve az első elektromos autók méregdrágák voltak de alig tudtak csak 100 km-t menni. Borzalmasak voltak. Ma már 3-500 km hatótávúak és sokkal olcsóbbak. Tizenkét év alatt hatalmasat fejlődtek!

Adj még tizenkét évet és 2034-re hatalmas hatótávjuk lesz fele annyi árra. A benzin meg talán dupla olyan drága lesz? Akkor már nagyon sokaknak meg fogja érni spontán saját megfontolásból átállni. Szerintem addigra már nem is kell betiltani a benzines és dízeles autókat. (Amúgy is csak az új autók árusítását akarják betiltani, használt még lesz dögivel több évig.)

Ez olyan mint a lapos TV. Ha 1999-ben azt mondták volna hogy 2014-re betiltják a katódcsöves tévét, csak lapos tévét lehet majd kapni mindenki tiltakozott volna hiszen akkor a lapos tévék még méreg drágák voltak. De utána annyira esett az áruk hogy mindenki átállt lapos TV-t venni. Ma nincs betiltva a katódcsöves de mégis senki se veszi.

Akik most tiltakoznak az EU 2035-ös belsőégésű motor tilalma ellen azok nem értik hogy addigra az elektromos autók legalább dupla olyan jók lesznek fele áron. Nem a most kapható Leaf meg Tesla lesz addigra.

2022. jún. 20. 15:11
 19/20 anonim válasza:
53%

Jól van 18-as ! Téged külön kiemellek, mert tipikusan az az ostoba fogyasztó vagy, akinek mindent le lehet nyomni a torkán. 😁😁😁 Tipikusan az az ember, aki elhiszi, hogy 1 Négyzetcentiméteres akkumulátorral, majd el tud menni 20000 km-t...😁😁😁😁

Csak két országot mondok: Usa, Szaud-Arábia. Ez a 2 ország javarészt az olajból tartja fent a jólétét. Ki gondolja azt, hogy az Usa asszisztál majd a Fosla meg társainak? Pont arról híresek. Egy amerikai ,aki eddig 5.7-es V8 Dodge Ramot hajtott biztos átül majd egy elektromos fostalicskába, hogy adjon neki 5 kövér gázt a texasi forróságban a klímát maxon nyomatva, oszt lemarüljön az a szarkupac. 😁😁😁 Aztán töltse ott 6-8-10 órákat😁😁😁 Azt meg hiába mondja akárki : ezeknek az elektromos szutykoknak az akkuja ugyanúgy nem szereti a gyorstöltést, mint egy telefoné. A arról nem is beszélve, hogy gyors töltés az aksit is kinyírja. Addig ne beszéljünk már tiszta ,környezetbarát elektromos autóról, amíg amit én rátöltök azt nem megújuló energiaforrásból állítják elő....Amit rátöltök az x lapátta több szénégetés az erőműben... A szervizköltségről nem is beszélve. Jelen állás szerint egy 5-15 éves autó belsőégésű motorját ha, már mondjuk dugattyúkig megyünk NAGYON MAX 1,5-2 millió ftból fel lehet újítani. És akkor már dugattyút is cseréltünk, ha mondjuk a 2 millióig elmegyünk... :) Ergó lesz egy 70-90 %ban új motorod. Egy ilyen szarkupacban, mint az elektromos„autó" meg nekem ne mondja senki, hogy egy akksi csere 5 millió alatt van. Ha meg kuka az aksi (Amit ötből négy alkalommal gyorstöltéssel töltöttek fel)azzal mi lesz? Megy a föld alá, mint a nukleáris hulladék? Vagy fellövik az ürbe? Kurvára környezetbarát..😂😂😂😂 Míg a belsőégésű motor alkatrészeit beolvasszák,valamiben meg újra felhasználják.

2022. jún. 23. 23:22
 20/20 anonim ***** válasza:
64%

Már most is van, ami elmegy 680 km-t egy töltéssel.

Egy ismerősön használ céges e-autót, kondi nélkül 450 km-t megy. 40 % körül szokott tölteni, s fél óra alatt megy fel 80-ra. Fél éve használja 10 ezer körül van benne, egyelőre semmi baja.

2022. jún. 24. 08:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!