Ha megbírságolnak az autó miatt akkor azt a munkáltató kell kifizesse vagy én?
Figyelt kérdés
A céges autó nagyon rossz állapotban van, és nem költenek a karbantartásra. Kézifék nincs egyáltalán, gyorsításra sűrű fekete füst jön a kipuffogóból, a bal oldali féklámpa nem működik, az egyik hátsó gumi annyira kopott, hogy teljesen sima a felülete, az eü doboz 2 éve lejárt és nincs poroltó.2022. jún. 17. 17:33
11/13 A kérdező kommentje:
Nem futár vagyok, egy furgonról van szó. Igaz, hogy az izzót kicserélhetném én is, de miért költsék a pénzem más autójára? 5 hónap múlva lejár a műszaki, azt mondták, hogy majd előtte kicserélik.
2022. jún. 18. 15:11
12/13 anonim válasza:
Miért kéne költened? Izzókészlet sincs?
Amúgy én nem mennék vele ilyen állapotban.
13/13 anonim válasza:
Bocsi, nem írod, hogy munkábajáráshoz használod a céges járgányt, vagy munkaeszköz (vagy mindkettő?).
Ugye elinduláskor, sofőrként a te felelősséged lesz, hogy ellenőrizd a járgányt, és ha céges autó, akkor jelezd a problémát.
Ha ezzel kéne munkába menned, akkor keress más járművet.
Ha ez munkaeszköz, akkor írásban meg kell tagadni a munkavégzést. Ez már a cégnek is eléggé fájni fog. Ha mégis arra utasítanak, hogy ezzel kell menned, akkor ezt írásba kérheted, a munkavállalói jog szerint. Ha megbüntetnek emiatt, akkor kifizeted, és ezzel a papírral tudod behajtani a cégen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!