Van olyan oldal ahol megtalálom a B kategóriás forgalmi vizsga útvonalakat? Esetleg a feladatokkal együtt (pl Y, párhuzamos parkolás stb)?
Facebookon van egy csoport, abban régen láttam egy ilyen fájlt, ahol minden település vizsgaútvonalai fel vannak sorolva.
A manőverek pedig...ott csinálod, ahol az oktatód jónak látja és kéri hogy hajtsd végre. Az egy vizsgaútvonalon sok helyen előfordulhat.
Egyívűt bárhol, te döntöd el,hogy jobbra vagy balra csinálod meg. Y is igazából bárhol, az úton lehúzodva kezdeni.
Amikor én jártam vezetni, mindig ott csináltuk a parkolásokat is, ahol vizsgán is előfordulhat. Veled nem így van?
Hú, mennyi pontatlanság van itt a válaszokban!
"Nincsenek konkrétan ilyenek. Egy gyakorolt terület van."
Ez nem igaz! Vannak konkrét fix vizsgaútvonalak, amikből húz a vizsgázó egyet a vizsga kezdetén! Természetesen el lehet térni a vizsgán a kihúzott útvonaltól, pl. ha mondjuk az útvonalban szereplő egyirányú utcát éppen felbontották, akkor érinteni kell egy másik egyirányú utcát. Vagy azért is, hogy ha a szintén a vizsga elején kihúzott manővert az útvonalon nem sikerül megcsinálni (pl. mert nincs hely parkolni), de a szomszéd utcában lehet, hogy lesz.
"De a vizsgabiztos elirányíthat olyan helyre is, ahol még nem jártál."
Alapvetően nem a vizsgabiztos irányít el, vagy legfeljebb az oktatóval megbeszélve. Az instrukciókat a vizsgán is ugyanúgy az oktató adja, mint az órákon!
"az oktatóddal ezeken fogtok járni"
Alapvetően igen, azokon az útvonalakon szoktak vinni az oktatók, amik a vizsgán is lehetnek. Persze előfordulhat, főleg egy nagyobb városban, hogy nem mindegyik útvonal minden szakaszát érintik egy adott tanulóval az órákon.
"a manővereket meg nem fix helyeken kell megcsinálni, hanem a vizsgabiztos szólni fog, hogy az adott útszakaszon csináld meg."
Valóban, nem fix helyen, bár a legtöbb oktatónak vannak fix helyei a vizsgaútvonalak mentén valahol, ahol szokta ezeket gyakoroltatni, és aztán a vizsgán is ott kéri.
És még egyszer: NEM a vizsgabiztos fog szólni, hanem az oktató!
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!