Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Miért fúrnak lyukakat a...

Miért fúrnak lyukakat a vadiúj aszfalt utakba?

Figyelt kérdés
Mindig látom, hogy az új aszfalt utakba egymás után 3-4 lyuk van fúrva. Később be szokták ezeket tömni, de soha sem tökéletesen. Például kerékpárúton egy ilyen lyuk soron elég kellemetlen végiggurulni, még akkor is ha már be van tömve. Mi célból kell összefúrkálni az új utakat?
2022. máj. 31. 00:17
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
94%
Mintát vesznek belőle ellenőrzés céljából.
2022. máj. 31. 00:23
 2/11 anonim ***** válasza:
4%
Mutasd egy ilyet térképen, mert fogalmam sincsen mire gondolsz. A csatornáknak és a kábelaknáknak szoktak betonozott tetejű fedelet letenni, de szerintem nem erre gondolsz.
2022. máj. 31. 00:26
 3/11 anonim ***** válasza:
88%

[link]

Szerintem ilyenre gondol a kérdező.

Mintavétel, ahogy az első is mondja.

2022. máj. 31. 01:48
 4/11 anonim ***** válasza:
95%
Így van, mintavétel céljából . Akkor is, ha nem tetszik és nyomkodod a piros gombot, mint egy óvodás.
2022. máj. 31. 05:58
 5/11 10 deka farhát ***** válasza:
93%
A mintákat vizsgáló laborban különféle teszteknek vetik alá, a kopásállóságára, teherbírására, alakváltozására (pl. nyomvályúsodás), rétegrend betartására vonatkozóan.
2022. máj. 31. 07:33
 6/11 anonim ***** válasza:
100%
Ez bizony valóban mintavétel kedves 44%-os barátom. Bár általában illik nekik betömni utána sokszor mégsem teszik.
2022. máj. 31. 07:42
 7/11 anonim ***** válasza:
100%

6. Ki az a 44 %-os?

Érthetőbb lenne hogy pl. az 5.

2022. máj. 31. 09:50
 8/11 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat, közben én is utána olvastam. Én azt nem értem, hogy ezeket a lyukakat miért olyan helyekre fúrják ahol aztán egyértelműen döccenőt okoz mondjuk egy kerékpárúton. Mert rendesen sosem tömik be, ha egyáltalán nem felejtik el betömni. Másrészt hiába vizsgálják ezeket a kivett mintákat, mert a legtöbb új így sem bírja 1-2 évnél tovább és máris kezd repedezni, mállani stb.
2022. máj. 31. 10:45
 9/11 anonim ***** válasza:
100%
#7 Aki mindenkit lepontozott. Nézd végig az előző válaszokat, egy 44%-os valaki minden JÓ választ lepontozott
2022. máj. 31. 11:11
 10/11 anonim ***** válasza:
100%

Hagyd rá #9-es.

Ebben éli ki magát, és valószínűleg azzal sincs tisztában hogyha mindenkivel szembe megy, akkor a saját értékelési százalékát rontja.

2022. máj. 31. 11:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!