Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Láttál utasszállító repülőgép...

Láttál utasszállító repülőgép ablakából másik repülőgépet repülés közben?

Figyelt kérdés
Én egyszer láttam, nagy magasságban. Keresztezte az utunkat, de jóval alacsonyabban szállt. Azon viszont meglepődtem, hogy mennyire gyors volt ahhoz képest, ahogy lentről látjuk repülni, még felszállásnál is. Egy pillanat alatt elhúzott keresztbe alattunk úgy 8-900 km/h sebességgel.

2022. máj. 10. 13:53
 1/5 anonim ***** válasza:
0%
A sebességek összeadódnak.
2022. máj. 10. 14:06
 2/5 anonim ***** válasza:
59%

Persze hogy gyors, hiszen közben te is repülsz 8-900 kilométer per órás sebességgel, a földön viszont jóval lassabban állsz.

Elég nagy odafenn a forgalom és gyakran látni gépeket mindenféle irányba, A legérdekesebb Viszont az amikor nagyforgalmú repülőtérhez készülsz leszállni és kinézel és melletted szinte állnak gépek, amik valójában ugyanazzal a sebességgel mennek és a besorolásra várnak.

2022. máj. 10. 14:07
 3/5 anonim ***** válasza:
Persze.
2022. máj. 10. 14:59
 4/5 anonim ***** válasza:
79%
A földről azért látszódnak lassabnak, mert sokkal messzebb vannak tőlünk.
2022. máj. 10. 15:17
 5/5 anonim ***** válasza:

Igen láttam :)

És jól írod, 800-900 km/h, 440-480 csomó környékével hasítanak. De ez a levegőhöz viszonított sebességük. A földfelszínhez képest teljesen más a sebesség. Simán előfordulhat, hogy a földhöz képest hangsebesség felett repülnek hátszélben és az is, hogy jóval lassabban ha szembeszélben repülnek.

Kell nekik annyival teperni, különben átesnének abban a ritka levegőben.

[link]

2022. máj. 10. 17:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!