A gyalogosnak vagy a busznak van elsőbbsége?
Figyelt kérdés
Ha a zebránál áll egy gyalogos akkor csak az autóknak kell lassítani és/vagy megállni, vagy a buszoknak is megkéne? Többször előfordult már velem, hogy mentem volna át az úton, de a busz még le se lassított. Tehát a buszoknak vagy a gyalosoknak van a zebránál elsőbbsége?2022. máj. 7. 16:45
1/8 anonim válasza:
Közlekedési szabályokat tekintve az égvilágon semmi különbség nincs az autó és a busz között, KIVÉVE, ha ez külön jelezve van, pl. buszsáv.
Szóval ugyanúgy a gyalogosnak.
2/8 anonim válasza:
A KRESZ vonatkozó rendelkezése minden járműre vonatkozik, így a buszra is. Nekik is ugyanúgy át kell engedniük a gyalogost, mint a személygépkocsiknak.
3/8 anonim válasza:
Zebrán (ha nincs lámpa), akkor mindig a gyalogosnak van elsőbbsége. Még a villamossal szemben is.
4/8 anonim válasza:
Neked van elsőbbséged, de legyél előzékeny tömegközlekedési járművekkel.
Vannak tolakodó buszosok, nézd el nekik.
5/8 anonim válasza:
"tolakodó", kicsit nyersen fogalmaztam.
Szeretnének haladni 10-20-30 emberrel. Nem egy ember seggel a járműben.
6/8 anonim válasza:
Gyalogos mehet. Nálunk megáll szinte minden jármű a gyalogosnak, furgon, busz, gépkocsi, már néha nekem kínos 😃 nincs akkora forgalom kisvárosban, meg bírnám várni, míg elmegy mindenki. Meg a gyalogos könnyebben meg is áll.
7/8 anonim válasza:
Én mondjuk nem szoktam gyalog megközelíteni se a zebrát, ha látom, hogy busz közeledik, mert a végén még megáll, hogy átengedjen, nekem meg nem lehet sürgősebb a dolgom, mint harminc embernek együttvéve. Szerintem buszokra nem kellene, hogy vonatkozzon ez a szabály.
8/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Ahogy nézem, esetemben a buszsofőrök között vannak bunkók, akik nem engednek át :'D
2022. máj. 10. 20:32
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!