Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Miért van az hogy a BMW-sek,...

Miért van az hogy a BMW-sek, mercisek és egyéb prémium autó tulajdonosok mindig megelőzik a másikat?

Figyelt kérdés

Ez mindenféle rosszindulat nélkül kérdezem!

Azt gondolnám, hogy azért mert valaki BMW-t vásárolt, még lehet hogy nem akar gyorsan menni, csak egyszerűen szereti a márkát, ezért vette meg az autót.

Mikor Magyarországon jártam akkor hiába mentem 110-el lakott területen kivűl, akkor is megelőztek, főként a prémium márkás autóval járók.

Feleségem eleinte viccesnek találta mert a mi országunkban ha megelőznek akkor az azért van mert lassan mentél, de igy is ritka ha megelőznek mert nagy a forgalom és mindig jön szembe valami. Ha pont nincs nagy forgalom akkor pedig csak akkor előznek meg ha a megengedettnél lasabban mész.

Nálunk is van BMW de nem jellemző rájuk hogy gyakrabban előznének mint pl egy Nissannal.

2022. máj. 5. 02:32
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
67%

Nos, majd reggel úgy is jönnek a tipikus " mert xy márkája van, pici neki, és megmutatja a többinek " válaszok, de addig is én meg leírom a saját véleményem és egyben tapasztalatom.

Én is egy átlag autóból ültem át az egyik német mondjuk úgy középső modelljébe a fő palettáról.

Ami a leginkább úgymond érdekes, hogy úgymond én sem vagyok kifejezetten az a hajtsunk gyorsan típus, de nem egyszer összejön. Igazából két fő tényező okozza ahogy észrevettem.

Egyrészt a sebességet egyáltalán nem érezni annyira mint a régi autómban, nagyon becsapós tud lenne, hogy se szélzaj, se motorzaj, egyedül annyi hogy a környezet gyorsabban " megy ". Ha nem néz az ember az órára nagyon könnyen megfeledkezhet róla, hogy mennyivel is megy valójában.

A másik pedig, hogy a teljesítmény is adott hozzá, bár amit én használok motorikusan is mondjuk úgy a középső rész, nem is a legerősebb kivitel, de alapmotortól is messze van, viszont szerintem ezeknél az autóknál már az alapmotoros kivitelek teljesítménye is arányaiban több mint az átlag autóknál, ha egyszerűen nézzük tömeg / teljesítmény arányban.

Nálam is volt, hogy megszokásból előzésnél elején ráléptem mintha csak a régi autóban ültem volna, aztán annyi volt a diferencia, hogy míg ott 90 helyett 110-120 körül jártam az előzés végén, addig ez majdnem 170-nél.

Szóval szerintem ez az ami úgymond inkább okozhatja ezt, nem ez a meg kell mutatni dolog, hogy mim van, hanem hogy teljesen más belülről a dolog, egyszerűen a sebesség érzékelése stb.

2022. máj. 5. 04:45
 2/16 anonim ***** válasza:
25%
Na meg ugye ez a miért előzésre is közvetetten válasz, egyszerűen mert hajlamosak vagyunk arra támaszkodni amit érzünk, és hiába mutat az óra sokat, az ember csak ilyen, hogy az érzékszerveire támaszkodik jobban, ezért fordulhat elő ilyen is, hogy még 110-nél is leelőznek. Mert számukra a 110 sem érződik olyan gyorsnak.
2022. máj. 5. 04:48
 3/16 anonim ***** válasza:
32%

Nem előznek mindig, olyankor előznek, ha gyorsabban mennek, mint az előttük haladó, és az független az autó márkájától, nem tapasztaltam olyat, hogy a német prémium márkák vezetői direktben előzgetnék egymást.

Persze, a prémiumhoz hozzá tartozik, hogy a kényelem mellett képesek gyorsan menni, jól gyorsulni, de láttam már olyat, amikor a Suzuki megelőzte a BMW-t, és az utóbbi vezetője nem érezte attól sértve magát - ez többnyire annál az egyszerű oknál történik fordítva, mert a BMW erős motorja képes fürgébben mozgatni a vasat.

Az egy másik vetület, amikor a sokstor már sokéves már széthajtott prémiumokat olyan veszi meg, aki villogni akar vele, de az újgazdagok között is lehet olyan, bár inkább az idősebb prémiumok vezetőinél tapasztaltam, hogy hajlamosak bunkóskodva közlekedni.

2022. máj. 5. 06:49
 4/16 anonim ***** válasza:
50%
Prémium márkákban több a relatív erős autó, így nagyobb biztonsággal tudnak megelőzni. Élnek a lehetőséggel, ennyi. Ha moralizálni akarnál, hogy ki mennyire deffenzív, szabálykövető vagy bármi (nyilván nonszensz lenne, mert 110-zel te sem vagy az), akkor annyit lehetne csak megállapítani, hogy erősebb autóval könnyebb gyorsan menni, akinek nincs erős autója az ritkábban előzget így. Ellenben más területen ugyanúgy szeg szabályt.
2022. máj. 5. 07:19
 5/16 anonim ***** válasza:
60%
Engem is mindig megelőznek, még csotrogánnyal is, mert tartom a 110-et. Én csak buszt, kamiont szoktam előzni, ha 90-nel megy. De igen, tipikus, ha BMW van, az megelőz 😃 Audi is.
2022. máj. 5. 07:24
 6/16 anonim ***** válasza:
96%
Minden tiszteletem azoké, akik a sok tíz milliós autójukkal kulturáltan közlekednek. Valamint a bmwések EGY RÉSZE igenis agresszívan vezet. Ez nem vélemény hanem tény.
2022. máj. 5. 07:34
 7/16 anonim ***** válasza:
100%

Nekem Toyotám van, és én is mindig előzök...

Na most akkor mi van? :-D

2022. máj. 5. 08:16
 8/16 anonim ***** válasza:
100%
De lehet hogy neked suprad van vagy Mr2 azzal meg kell is előzni!
2022. máj. 5. 08:19
 9/16 anonim ***** válasza:
100%

Amúgy nem mindig.

Nekem is BMW-m van, de ha a 95-öt belövöm óra szerint főúton, szinte minden kotlával is megelőznek. És hozzá tenném olyan szakaszon ahol sűrűn trafiznak.

2022. máj. 5. 09:01
 10/16 anonim ***** válasza:
100%

Ha valaki utolért, akkor ő alapból gyorsabban megy.

Jó látási viszonyok között én is 110 körül megyek országúton.

A BMW Merci stb autókban annyira jó a zaj és rezgéscsillapítás, hogy aki béna, az észre sem veszi, hogy 140-el megy.

2022. máj. 5. 10:11
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!