Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Mit tanácsoltok annak, aki 35...

Mit tanácsoltok annak, aki 35 évesen kezdi el a jogsit?

Figyelt kérdés
Eddig sosem volt szükségem rá, szerencsére minden a közelben volt (tudom, rohadjak meg ezért is, meg azért mert évekig nem izgatott). De úgy érzem és érdekel is, hogy szeretnék vezetni. Az oktatókat vajon ez befolyásolja? 35/F

2022. ápr. 2. 08:52
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
Jah és a vizsgám alatt egy qrva szót se szólt az oktatóm, a vizsgabiztossal koketált. Mentem ahogy tudtam az Avasra a belvárosból.
2022. ápr. 2. 18:08
 12/17 anonim ***** válasza:

Én 20 éve vizsgáztam. Lehet rajta volt a papíron amit húztam a teljes vizsgaútvonal, de azt szépen egyből átadtam a vizsgabiztosnak.

Senki nem várja el, hogy fejből vezess egy célra a vizsgán. Nálad lehet leszarták, és alapból megvolt a vizsgád. Esetleg szólt volna a vb, hogy nem erre.

A vizsgaútvonalak lényege amúgy nem a cél, hanem egy lehetőleg mindent árfedő útvonal, amiben van jobbkezes, településen kívüli szakasz, stb.

2022. ápr. 2. 18:25
 13/17 anonim ***** válasza:

"Te miről beszélsz? Miféle tétel? Egy számot húzol, ami alapján az oktató, és a vizsgabiztos tudja merre fogtok menni."

Nálam is volt tétel 2 éve. Kártyák voltak 2x 6 talán. Ugyan fizikailag nem kihúztam, hanem "mondjon egy számot 1-6 között" és a számnak megfelelő kártyát vette maga elé. Rajta volt az útvonal.

A másik szám pedig a tolatási-parkolási gyakorlat volt.

Amúgy nekem is a vizsgabiztos beszélt, ő mondogatta, hogy itt vagy ott kanyarodjunk, hova soroljak be, ilyenek.

2022. ápr. 2. 19:07
 14/17 anonim ***** válasza:
100%

32 evesen csinaltam a jogsit.

Semmilyen hatranyom nem volt belole,sot,inkabb elonyomre vallt.

Oktato tolem is kerdezte,hogy miert csak most.mondtam oszinten,hogy en idaig teljesen megvoltam gyozodve arrol,hogy addig jo az emberisegnek amig en nem vezetek :D .

Teljesen kiakadt,hogy dehat az egyik legkonnyebb tanuloja vagyok a palyafutasa alatt.hogy mennyire van erzekem hozza,es miert gondoltam ezt.mondtam,hogy en 2 szemelyt leszamitva mindenki mellett rettegek az autoban amint 50km/h fole megy a sebesseg.jot rohogtunk.

Minden elsore sikerult,forgalmi a 30.oran csont nelkul.ha en vezetek,nem felek,fouton,palyan magasabb sebessegel sem.

Nő vagyok.

2022. ápr. 2. 21:52
 15/17 anonim ***** válasza:

Hát ha elkezded akkor biztos szükséged van rá.

Mert már elérted azt a kort hogy nem a haverok nyomására tedd le , hanem mert kell.

Azt hogy ki mit mond , megse hallgasd.

Az emberek nagyon rohadtak tudnak lenni.

AZ a lényeg sok embernél hogy próbál nagyobbnak létszani mint amilyen és a másiknál is.

Így vannak sokan és sok mindennel.

Még ha vesznek egy mosogatógépet is, az is jajj de jó, jajj de isteni, mert már mosogatni se kell és milyen sok szabad idő megmarad.

Az autónál is ez van, csak minél kevesebb gyakorlata van, vagy nem nagyon megy neki a vezetés, annál többet tud beszélni róla.

Persze mindenki hibás , de ő aztán megoldja , mert megtudja oldani a baleset helyzeteket is.

Tehát ha neked kell akkor nyugodtan vizsgázz le és ne hallgass senkire mert csak idegesítenek és kavarnak .

2022. ápr. 5. 10:19
 16/17 anonim ***** válasza:

35 évesen kezdtem, most 37 vagyok, és még mindig nincs meg. :) Mondjuk ez többtényezős történet, a kreszen azonnal átmentem, forgalomban eddig egyszer buktam, az oktatóm kb. havonta egyszer volt hajlandó rám érni, úgyhogy most oktatót váltottam, akihez mehetek heti kétszer. Sietnem kell, mert két hónap múlva lejár a kresz-vizsgám (2 éven belül le kell vizsgázni forgalomból), most remélem, az intenzívebb tempóval sikerülni fog.

Amit magamon látok, hogy nehezebben tanulok, mint a húsz évvel fiatalabbak. Nem azt mondom, hogy képtelen vagyok rá, hanem hogy nehezebb. Az autóvezetés egy készség, amit az idő múlásával egyre nehezebb elsajátítani.

Egyébként a kresz tanfolyamon messze nem én voltam a legidősebb, volt ott egy ötven körüli pasas is, meg három vagy négy negyvenes nő. Szóval nem lógtam ki feltűnően a gimisek körül.

Ja, meg még valami. Egy darabig azért nem vágtam bele, mert öregnek éreztem magam hozzá, aztán rájöttem, hogy tiszta hülye vagyok. Most vagyok 37 éves, ez azt jelenti, hogy az előttem álló 40-45 évben még vezethetek, vagyis így is hosszabb lesz a jogsis életem, mint az anélküli.

Sok sikert!

2022. ápr. 6. 18:11
 17/17 anonim ***** válasza:
Nekem amúgy sokat segített, hogy bringával is szoktam krúzolni a kisvárosban ahol vizsgáztam és ezért kicsit jobban oda tudtam figyelni az autó kezelésére.
2022. ápr. 7. 17:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!