Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Mit tanácsoltok annak, aki 35...

Mit tanácsoltok annak, aki 35 évesen kezdi el a jogsit?

Figyelt kérdés
Eddig sosem volt szükségem rá, szerencsére minden a közelben volt (tudom, rohadjak meg ezért is, meg azért mert évekig nem izgatott). De úgy érzem és érdekel is, hogy szeretnék vezetni. Az oktatókat vajon ez befolyásolja? 35/F

2022. ápr. 2. 08:52
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
100%
Nekem is a közelemben van minden, a bolton át a gyógyszertárig, egyetem 20 perc busszal. Megvan a jogsim, de nem szeretek vezetni, kocsim sincs, nincs igényem rá. Igaz én 18 évesen kezdtem, rám lett erőltetve, de nem bánom hogy van. Majd veszek autót valamikor, ha messzebb kell mennem dolgozni a lakhelyemtől. Nem érdekli őket hogy most 35 évesen kezded el, ők csak azt nézik hogy perkálj. Azzal viszont vigyázz, megbízható iskolát és oktatót nézz, mert engem is húztak le felesleges plusz órákkal, és még rám is akart indulni a vénség oktató...
2022. ápr. 2. 09:03
 2/17 anonim ***** válasza:
100%
Dettó, nálam is ez volt és semmi extra. Tanulj és figyelj, mint a 18 éves társaid.
2022. ápr. 2. 09:25
 3/17 Vortrex ***** válasza:
65%
Nagyon fontos, hogy a vizsgáidon átmenjél, különben pótvizsgára kell menned, ami pénzbe kerül, és anélkül nem kapod meg a jogosítványt
2022. ápr. 2. 09:48
 4/17 Fulár ***** válasza:
100%
Igazából semmi extrât.Kitartâst és türelmet.Én 37 êvesen âlltam neki.60 óra és egy bukott forgalmi lett a vége.Ennyi idősen már egy fokkal rugalmatlanabb az ember mint a huszas êveiben az tény.Figyelj-gyakorolj.Tanúlj a hibâidból.Meglesz az!
2022. ápr. 2. 09:52
 5/17 anonim ***** válasza:

Szerintem arra kell felkészülni, hogy nem fog elsőre menni minden, sőt, kifejezetten lehet bénázni és hülyének fogod magad érezni. De ezen át kell esni.

Sajnos a lehúzás is benne van. Nekem oktató közölte, hogy 1,5 óra vezetések vannak egyben. Nyilván ebből az első 5-10 perc az átbeszélés, mit is csinálunk ma, elején-végén azért elmegy 5-5 perc, meg közben beugrunk tankolni vagy boltba.

Szóval a valós vezetéssel töltött idő nem 2x45 perc, ami a végén hiányozni fog. Persze nem minden oktató ilyen, de én azt láttam, hogy időben pont annyi pót óra kellett nekem, mint amennyi apránként le volt csípkedve az alap óráimból.

Ettől függetlenül amit oktatott azok jók voltak, és sok olyan dolgot mondott, mikor mire kell figyelni, amik jól jöttek már élesben.

2022. ápr. 2. 10:29
 6/17 anonim ***** válasza:
68%
Én pl. sosem vezettem végig egy vizsga útvonalat se, az oktatóval arra mentünk, amerre dolga volt. Mikor kihúztam a tételt, lestem is egy nagyot, azt se tudtam merre kell indulni. Nagy faxok tudnak lenni.... Első voltam.
2022. ápr. 2. 11:03
 7/17 anonim ***** válasza:
100%

a feleségem 50 évesen szerzett jogsit, mert kapott egy szolgálati kocsit. Egyszer bukott kreszből, aztán a többi simán ment.

Senki nem szólta le.

2022. ápr. 2. 11:15
 8/17 anonim ***** válasza:
100%

Én 33 évesen szereztem jogsit. Egyetlen egyszer került szóba az oktatóval ez, hogy miért ilyen "későn". De pont pozitívan nyilatkozott róla, hogy végre valaki, akinek nem 17 évesen apuci alátol egy autót, és belöki egy tanfolyamra, hogy jampizhasson érettségikor.

Nekem "csak" annyi volt a célom, hogy legyen meg a jogsi, bármikor adódhat olyan élethelyzet, hogy kellene. Azóta sem sokat vezettem, nem vettem autót, de ha vennék sajátot/kapnék cégeset, tuti vennék pár rutin órát, és utána "újratanulnék" vezetni. De rögtön nem 1 év kellene hogy vezethessek, hanem mondjuk 1 hónap.

2022. ápr. 2. 13:39
 9/17 anonim ***** válasza:
71%

Te miről beszélsz? Miféle tétel? Egy számot húzol, ami alapján az oktató, és a vizsgabiztos tudja merre fogtok menni.

"azt se tudtam merre kell indulni" - Nem is kell tudnod. Követed az oktató utasításait.

Órák alatt meg nagyrészt bejárjátok a vizsagútvonalakat. Nem hébe-hóba vezet az oktató a városban.

2022. ápr. 2. 18:05
 10/17 anonim ***** válasza:
63%
16 évvel ezelőtt tétel volt, legalábbis itt Miskolcon. Nem szám volt rajta, hanem az útvonal, pl. Avas. És én egy darab vizsgaútvonalon se jártam, hagy tudjam már jobban mint te! Én éltem át.
2022. ápr. 2. 18:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!