Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Ha fizetős parkolóban "ülök"...

Ha fizetős parkolóban "ülök" az autóban, mert valakire várok, olyankor nem kell parkolójegyet vennem?

Figyelt kérdés

Legalábbis Sopronban múltkor a belvárosban igy volt. Kérdeztem egy embertől, hol kell parkolójegyet vennem, mert valakire várok. Azt felelte, hogy akkor ebben az esetben nem kell, ha az autómnál állok, vagy benne ülök.

Meglepődtem ezen. 😛

Jah, ez pontosan Sopronban a belvárosban fizetős közterületi parkolóban volt, szóval nem sorompóval ellátott zárt parkolóban.

Akkor ez most mindenhol igy lenne pld. Budapesten is??

2022. márc. 25. 21:55
 1/6 anonim ***** válasza:
81%

Ez a helyi parkolási rendelettől függ. De jellemzően a várakozás az, amiért díjat szednek, míg a megállásért nem kérnek semmit. Így aztán 5 percig valóban nem kell fizetni.

Más kérdés, hogy a parkoló ellenőrök nemigen vállalják az épp ott ülő járművezetővel való konfrontációt. Így a gyakorlatban akár órákig is zavartalanul àllhatsz ott ingyen .

2022. márc. 25. 22:02
 2/6 anonim ***** válasza:
34%
Ha benne ülsz a kocsiban akkor nem szokott az ellenőr púposkodni. Ha igen akkor el kell hajtani az ellenőrt.
2022. márc. 25. 22:20
 3/6 anonim ***** válasza:
9%
Szóval mi is a cáfolat az 1-es válaszra azok részéről , akik lepontoztak?
2022. márc. 26. 06:47
 4/6 A kérdező kommentje:
3: Én felpontoztalak ott is meg ezt is. 😊
2022. márc. 26. 16:39
 5/6 Dzsoki ***** válasza:
100%
Igen,ha benne ülsz,nem kell jegyet venned! Okoskodhat,de mit tud lefényképezni? Nyitott ajtónál benne ülsz? Fényképezze le!
2022. márc. 27. 01:40
 6/6 anonim ***** válasza:
Abban az esetben kell jegyet venned, ha elhagyod a járművet.
2022. márc. 27. 10:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!