Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Szerintetek mondhatja azt...

Szerintetek mondhatja azt valaki magáról hogy jól vezet 1 éves jogsival?

Figyelt kérdés
Most volt 1 éves a jogsim, szeptemberben leszek 19, mindenki azt mondja hogy nagyon jól vezetek, vizsgám is elsőre lett meg, de nem akarom elbizni magam. Igaz automata váltós vezetek legtöbbször mert anyukam autója az, de anyukám barátjae manuális és azzal is tudok lefulladas meg rangatotas nélkül kozlekedni, illetve barátom anyukajanak az autóját is vezettem mar, manuális benzin, és az is ment. Elég sokat vezettem ez az 1 év alatt, kb olyan 5 ezer km-t de azért nem megyek mindenhova autóval, voltam már autopalyan többször, Pesten is vezettem már, hóban, fagyban, jegben, esőben, tűző napsütésben, persze voltak bakijaim de komoly balesetem sose volt, a legkomolyabb egyszer az volt amikor megpadkaztam az autót és lejott róla a sarvedoje, meg a csavarok és rendelni kellett egy újat. Nem szeretném elbizni magam, mert azt mondják hogy mindenki ilyenkor bízza el magát, és ilyenkor okoz balesetet, de létezik hogy jól vezetek már viszonylag friss jogsival?

#Jo vezető
2022. márc. 14. 15:56
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:

Na azért nem kell hattyúhalála túlzásokba esni, mert van pár idióta. Napi szinten jártam évekig autópályán, párom most is jár, egyáltalán nem mindennapos az ilyen, hogy valaki egyszerűen visszafordul. Nem is életszerű, persze, megijedsz, erre csinálsz egy még veszélyesebb manővert és az persze nem ijeszt meg, hogy 130-cal jönnek szembe és fel is kéne gyorsulni, mert a kihajtók sem éppen 5-el cammognak és mindjárt telibe vernek, csak jaj, ki tudjak menni ott, ahol kell.

Most akkor ennyi erővel én jó sofőr vagyok, mert nem okoztam még halálos balesetet? Nézd csak meg, mennyien okoznak.

2022. márc. 14. 17:47
 12/17 A kérdező kommentje:

Koszi nektek, felpontoztam mindenkit! Persze nem azt mondom, hogy ettől még jól vezetek, mert ez a normális dolog hogy nem fordulsz vissza, csak azt mondom hogy talán az mondhatni jónak hogy nem panikolok be ilyenektől, de ezt is csak azert irtam mert ehhez kapcsolódó volt az elozo kérdés.

Igen arról nem írtam, de nem tudom mit lehetne. Nem szoktam sehol olyan lassan menni, hogy elozgessenek de 180al se, próbálok jofej lenni, ha valaki lekanyarodna de előtte előtte 30nak mennek át előtte akkor át szoktam engedni, bár ez nem befolyásolja a kozlekedesemet. Szoktam figyelni hogy ne legyek a krónikus nem indexelo, bár az autó nem is enged anélkül sávot váltani így az elejen is már megszoktam ezt, tükröket szokram használni, főleg a pályán amikor bemegyek jobbra vagy balra nyilvan. Nem tudom még mit lehetne mondani, táblákat is szoktam nézni, hogy hol merre lehet itt most menni, lehajtokat előtte lassítani azert, illetve igyekszem óvatosan is közlekedni azert, ha nem látom be milyen messze lehet és mennyivel jöhet nem vagok ki előtte mert lehet belém jön

2022. márc. 14. 18:44
 13/17 A kérdező kommentje:
A vezetéstechnikai tréning jó ötlet egyébként, anyukám el akart engem vinni mert o is volt ilyenen, de aztán valami miatt elfelejtodott, de majd mondom neki mert engem is tökre érdekel ez, és szerintem is jó ötlet
2022. márc. 14. 18:46
 14/17 anonim ***** válasza:
0%

Nyilván jó aza tréning, de abból a pénzből háromszor annyit tudsz menni, gyakorolni.

Egyszerűen menj és különféle helyeken próbálgasd és gyakorold a vezetést.

Nem tudom hogy mennyibe kerül egy tréning de ha 6000 ft óránként és rászánsz vagy 8-10 órát annak az árából megtankolsz ami kb 100-120 liter üzemanyag és ezért piszok sokat tudsz autókázni.

Ne azt gyakorold hogy munkahely és tesco, hanem idegen helyeken.

2022. márc. 15. 10:27
 15/17 anonim ***** válasza:
100%
Mondjuk a vezetéstechnikai tréningeken pont, hogy veszélyes helyzeteket imitálnak, mint pl vészfékezés, felfutás stb, amiket azért nem célszerű kifejezetten keresni, előidézni sima közúton.
2022. márc. 15. 10:49
 16/17 anonim ***** válasza:

Hiába tud belőle gyakorolni meg vezetni jó sokat, ha egy ilyen tréningen koncentrálva és biztonságos körülmények között tud olyanokat gyakorolni, amit a közúton nem lehet, max télen valami teljesen elhagyatott helyen, ahol hó van. Meg az sem az igazi, mert helyszíntől függően lehetnek terepakadályok, pl fa, aminek nem jó nekimenni. Én sajnos csak 1 ilyen képzésen voltam (kocsival), de hasznosnak éreztem, meg legalább megtudtam magamról, hogy reflexből jól kezelem a megcsúszós helyzeteket. Valahogy logikusnak tűnnek. Egyszer sem pördültem meg. Nyilván élesben megint más, amikor váratlan. Motorral rengetegszer voltam ilyen tréningen, ott még hasznosabb.

2022. márc. 15. 13:02
 17/17 anonim ***** válasza:

Én 18 éves vagyok, C kategóriás jogsim is van😎

😂 Én is vezettem már autópályán, Pesten, nem fulladok le és tudok kezelni a 8 sebességes váltót is.... Szóval, ami ahhoz kell, hogy azt mondhassam hogy vezettem már, az mind megvan, az alapokat talán tudom. A "jól vezet", az nem ezekben mérendő. Persze fontos, hogy tudj parkolni, legyen tapasztalatod, ne üsd el szegény cicát...stb...

2022. márc. 15. 14:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!