Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Napi 120km (60-60) ingázás...

Napi 120km (60-60) ingázás mennyire bírható?

Figyelt kérdés
Feleségemmel nagyon gondolkodunk egy ház megvásárlásán, viszont ez mindkettőnk munkahelyétől 60-60 km-re van (így mindkettőnknek oda-vissza napi 120km). A ház gyakorlatilag álomház részünkre, ráadásul ahol a lokáció is jó lenne, ott jelenleg szinte lehetetlen házat venni (és nem úgy látszik, mintha kezdene jobb lenni a helyzet). Egy út várhatóan 1-1.5 óra (M0, M2, M3 útvonalak), szóval oda-vissza napi 2-3 óra. Kinek milyen tapasztalata van ezzel? Megszokható?
2022. márc. 9. 14:10
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
100%
Ezt a konkrét esetet semmiképp nem vállalnám be, pedig sosem féltem az ingázástól. Ekkora táv már alapból nagyon necces, még akkor is, ha végig viszonylag jó tempóban teljesíthető autópálya, de Nógrádkövesd mindkét autópályától elég messze van, és akkor még ott van a pesti agglomerációs forgalom. Időben is sok, meg anyagilag is rémálom.
2022. márc. 9. 16:18
 12/14 anonim ***** válasza:
0%
Nem vállalnám sem autóval sem tömegközlekedéssel. Tömegközlekedéssel közvetlen vonatom van Pestig 70 perc. Bérlet havonta 20km felett horror a benzin is. Én napi 30kmt ingázok, az egy tank benzin havonta. 40*530Ft. 21200. Ebből a munkáltató visszaad 8000et. Nekem még ez a megoldás is gazdaságtalan. Ezért vettem erollert és akkor félig vonat félig roller. Munkahelyemtől 3kmt kell menni rollerrel onnan 3 megálló vonattal. Visszafelé többnyire nem jön ellenőr így ez plusz pénz. Sőt még van, hogy reggel sem. Ha csak az esetek felében kell jegyet vegyek az 6200, ha 2/3ban 9300. És ebbe kapom vissza a 8000et. Így nekem nem mindegy hogy 13000et fizetek ki havonta bejárásra vagy 1300at.
2022. márc. 9. 16:57
 13/14 anonim ***** válasza:
Havi 150 ezer forint az ingázás azt lazán bevállalnám hitel törlesztésre és nem szivatnam magam
2022. márc. 9. 17:17
 14/14 anonim ***** válasza:
100km-t ingázok egy nap, sokat az M0-ás déli szakaszán (egy másik része meg sima főút) , nem szoktam akkora dugókkal találkozni se reggel amikor megyek, se délután amikor jövök. Reggel annyiból jobb, hogy akkor amúgy is kevesen vannak az utakon, tudok tempósan haladni (ilyenkor egy 40 perc alatt bent vagyok), hazafele amikor már forgalom is van akkor egy óra. Nekem nincs bajom vele, sőt... néha kifejeztten pihentető, hogy egy vacak nap után beülök a kényelmes autómba, kapcsolok egy jó zenét, vagy podcastet és hazavezetek.
2022. márc. 9. 19:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!