Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Napi 120km (60-60) ingázás...

Napi 120km (60-60) ingázás mennyire bírható?

Figyelt kérdés
Feleségemmel nagyon gondolkodunk egy ház megvásárlásán, viszont ez mindkettőnk munkahelyétől 60-60 km-re van (így mindkettőnknek oda-vissza napi 120km). A ház gyakorlatilag álomház részünkre, ráadásul ahol a lokáció is jó lenne, ott jelenleg szinte lehetetlen házat venni (és nem úgy látszik, mintha kezdene jobb lenni a helyzet). Egy út várhatóan 1-1.5 óra (M0, M2, M3 útvonalak), szóval oda-vissza napi 2-3 óra. Kinek milyen tapasztalata van ezzel? Megszokható?
2022. márc. 9. 14:10
1 2
 1/14 A kérdező kommentje:
Kiegészítés: a település, ahonnan bejárnánk, az Nógrádkövesd, nekem a munkahelyem Nagytarcsán van, feleségemnek Újpest-Városkapunál.
2022. márc. 9. 14:25
 2/14 anonim ***** válasza:
100%
Én a helyetekben nagyon meggondolnám. Inkább közelebb. Az autók szervízelése, az utazással töltött idő. Ezeken az útvonalakon katasztrófa. Ha lesz vagy van gyerek óvoda, iskola vinni hozni.
2022. márc. 9. 14:29
 3/14 anonim ***** válasza:
100%
Ez szerintem csak a pontos útvonalon múlik. Én napi 60-at ingázok, de úgy, hogy városból 3 perc alatt kint vagyok, felvágódok a pályára, tempomat, aztán onnan megint 3 perc város és ott is vagyok, alig 25 perc. Ilyen formában ha dupla ennyi lenne, azaz 120km mint nektek, akkor az 50 perc, gyorsan elrepül, teljesen vállalható lenne számomra. De ha nektek ez a 120km sokkal bonyolultabb és "1-1.5 óra", akkor szerintem nem vállalnám be. Látom M0... hát attól mentsen meg az isten, hogy M0-n és/vagy Budapesten és agglomerációjában kelljen ingáznom. Azt szerintem én nem vállalnám, még a mostani 30km-rel sem.
2022. márc. 9. 14:40
 4/14 anonim ***** válasza:
100%

Először is: vagy egy autóval jártok, de akkor mindig egymásra kell várni stb. Az akkor havi kb 2500 km csak munkábajárásra: jelenlegi árak mellett is havi 75 ezer üzemanyag, pár havonta olajcsere, 2-3 évente új szett gumi és extrém értékvesztés. Ahogy most állnak a dolgok pár hónap múlva dupla ennyibe kerül az üzemanyag.

Ha külön autóval jártok, akkor ennek a duplája.

Azt is ki kell logisztikázni, hogy mi van, ha pár napig szervízben van az autó.

Aztán ez időben is sok, főleg, hogy az említett útvonalon gyakori a dugó.

Én biztos nem mennék ebbe bele, de sokan csinálják.

2022. márc. 9. 14:52
 5/14 anonim válasza:
100%

Az autós ingázás megnehezíti az életet, megterheli a családi kasszát és élhetetlenné teszi a bolygót. Nem tudom hogy szeretnétek-e gyereket, de ha igen akkor neki is megnehezítitek a dolgát. Én úgy nőttem fel hogy már 8 éves koromtól 6-8 órákat ingáztam tömegközlekedéssel. Sokszor ott ragadtam valahol éjaszkára a fagyban pénz nélkül. A szüleim Budapesten nőttek fel, felnőttként pedig autóval mászkáltak. El sem tudják képzelni mennyire megkeserítették ezzel az életem. Persze voltak más problémák is.

Ráadásul ha nem egy szuper öko házat vesztek, akkor lehet a kifűtés is problémás lesz.

Én most egy Budapesti 70mm-es panelben élek, egy viszonylag olcsóbb részen. A lakás árából még így is vehetnék egy vidéki házat de soha nem tenném ezt. Hatalmas könnyebbség hogy nem kell autót fenntartanom. Nagyon szeretem a BKV-t. Itt is vannak fura arcok, de a vidéki tömegközlekedésen gyerekként sokkal durvább emberekkel kellett találkoznom.

Nagytarcsa szinte Budapest, de sajnos a lakótelepi házak alaprajza nem alkalmas arra hogy családot tervezzen oda az ember (lakik ott pár ismerősöm, a lakások kialakítása nevetséges az áruk pedig magas). Viszont Kistarcsán, Rákoskeresztúron, a 16 kerben vehetnétek lakást.

Ez persze a ti döntésetek, de szerintem egy kert vagy egy családi ház nem ér annyit hogy kiszolgáltassátok magatokat a benzin áraknak, ha terveztek gyereket akkor őket meg a vidéki tömegközlekedésnek, vidéki egészségügyi ellátásnak, vidéki oktatásnak.

2022. márc. 9. 14:56
 6/14 anonim ***** válasza:
81%
Hosszútávon nem fogjátok bírni! :((((
2022. márc. 9. 15:07
 7/14 anonim ***** válasza:
100%

Ez nagyon sok szempontból csapda. 60 km elővárosi ingázás túlélhető , de csökkenti az ember életszínvonalát. Hiába a gyönyörű ház, idillinek tűnő környezet, ha egyszer nem vagytok ott soha, csak munka, házimunka , alszotok és kész.

Mondanám, hogy tömegközlekedéssel legalább nem lennétek egymáshoz kötve, de az meg Nógrádkövesdről Újpest felé rémálom, Nagytarcsára is szinte vállalhatatlan , időben pedig mindenképp nagy áldozat még az autózáshoz képest is - cserébe a munkáltató fizeti.

2022. márc. 9. 15:18
 8/14 NTBS ***** válasza:
100%
Rövidtávon elmegy, hosszútávon pokoli lesz.
2022. márc. 9. 15:35
 9/14 anonim ***** válasza:
100%
Gyalog messze lesz, és biciklivel is. Tömegközlekedéssel simán bírható, én régen ennyit mentem busszal minden nap, az esetek 99%-ban végigaludtam az utat, szóval lehet hasznosan is eltölteni azt az időt. Robogóval szenvedés lesz, normál motorral és autóval vállalható, csak be kell készíteni valami zenét/podcast-et hogy ne unja szét a fejét az ember.
2022. márc. 9. 15:38
 10/14 anonim ***** válasza:
100%
Nem csinálnám a helyedben. Ingatlanvásárlásnál gyakorlatilag mindig kell kompromisszumokat kötni, ha nem vagytok milliárdosok, de én inkább egy pár fokkal csúnyább házat választanék, közelebb mindenhez.
2022. márc. 9. 15:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!