Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Milyen jogsit végezzek el?

Milyen jogsit végezzek el?

Figyelt kérdés

Szeretek vezetni, arra gondoltam elvégeznék egy vezetői tanfolyamot aztán mehetnék. Csakhogy van ami miatt elgondolkodtam. Az egyik a bér. Mennyit lehet keresni mondjuk áruterítőként C-s jogsival? Ilyen szempontból milyen jogsi éri meg? Továbbá este/éjszaka nem szeretnék dolgozni. És nem szeretnék a vakvilágba se menni, csak itthon, a saját régiómban (vidéken).

Bármi véleményt, tanácsot szívesen veszek.

2022. febr. 24. 18:01
 1/8 anonim ***** válasza:

Gyakorlatilag (de nem minden esetben) a segédmotorkerékpáron kívül 3.5 tonna össztömeget meg nem haladó járművet vezethetsz. Magyarul pl furgont is megpakolva tehát ehhez nem szükséges feltétlenül a teherautó jogsi. Nagyjából ilyennel járnak árut teríteni a cigisek, kávésok stb. Ezek átalában lokális munkák, a lakóhelyed körüli kb 100km-es sugarú kört fedi le illetve általában nappal végzik, amikor nyitva vannak a boltok. Borasztó monoton, unalmas munka de legalább nem is fizet.

Teherautónál kizártnak tartom, hogy megúszd amit meg szeretnél úszni, ott sokkal jellemzőbbek a nagyobb távok, viszont ha pl tudsz kamiont vezetni azt most nagyon jól fizetik.

2022. febr. 24. 18:10
 2/8 A kérdező kommentje:
Mégis mennyit lehet keresni kamionosként? Egyáltalán otthon lehetek minden este, és javarészt hétvégén, ha országon belül maradok?
2022. febr. 24. 18:25
 3/8 anonim ***** válasza:
Nettó 400 körül biztos lehet, ha nyergessel mész több is lehet.
2022. febr. 24. 18:50
 4/8 anonim ***** válasza:
100%

Egyáltalán otthon lehetek minden este

- nem

és javarészt hétvégén

- Nem tudom mit jelent az, hogy 'javarészt'. Nagyjából mintha műszakolnál egy gyárban: vannak hétvégék amikor igen és olyanok is amikor nem.

ha országon belül maradok

- attól függ. Vannak belföldi és nemzetközi fuvarozók. Az utóbbiak lényegesen többet keresnek viszont értelemszerűen sok időt vannak távol.

2022. febr. 24. 18:55
 5/8 A kérdező kommentje:
Nekem sajnos nem fér bele hogy napokig ne legyek otthon. Nem egy családot láttam már szétszakadni hasonló okok miatt.
2022. febr. 24. 18:55
 6/8 anonim ***** válasza:
Akkor nem ez a szakma való neked.
2022. febr. 24. 19:14
 7/8 A kérdező kommentje:

Van másfajta jogosítvány ami még szóba jöhet?

Pl targoncás, vagy ilyen-olyan könnyű-nehéz gépekre vezetői engedély?

2022. febr. 24. 19:35
 8/8 anonim ***** válasza:
75%
helyközi buszsofőr, szeptembertől B jogsi után mehetsz egyből D-re.Pav2 is kell majd meg gki
2022. febr. 24. 19:43

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!