Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » A forgó mozgás hogyan jut el...

Myusername kérdése:

A forgó mozgás hogyan jut el a motortól a kerékig az autóban?

Figyelt kérdés
És ezen belül hol helyezkednek el a csapágyak?

2022. febr. 4. 16:42
1 2
 1/20 Beviz Elek ***** válasza:
100%

Motor-kuplung-váltó-(kardán-)differenciálmű-féltengelyek-kerék

Nagyon sok csapágy van.

2022. febr. 4. 16:44
 2/20 anonim ***** válasza:
71%

#1 "váltó-(kardán-)differenciálmű"

Ez a hármas igazából tetszőleges sorrendben elhelyezhető, sok esetben nem követi ezt a sorrendet.

2022. febr. 4. 16:53
 3/20 A kérdező kommentje:
Csapágy van a keréknél is nem?
2022. febr. 4. 16:54
 4/20 anonim ***** válasza:
De
2022. febr. 4. 16:58
 5/20 Beviz Elek ***** válasza:
100%

Mondanál példát kérlek? A kardán zárójelben van mert az csak akkor szükséges ha hátra kell juttatni a hajtást, de másféle sorrend hol van?

2022. febr. 4. 17:02
 6/20 A kérdező kommentje:
A féltengelyek kapcsolódnak a kerékhez és azok forognak? Ezeken van csapágy gondolom és a csapágynak melyik része forog? külső vagy a belső gyűrű?
2022. febr. 4. 17:06
 7/20 anonim ***** válasza:
100%
#5 Régebbi hátsókerekes sportkupéknál volt jellemző, hogy össze-vissza pakolták őket. Az Alfának volt valami autója, ahol motor-kardán-kuplung-váltó-difi volt a sorrend. Illetve hallottam már motor-kuplung-kardán-váltó-difi sorrendet is, de az nem tudom, hogy miben volt.
2022. febr. 4. 17:20
 8/20 veterán vas ***** válasza:
100%

Van ilyen is, olyan is.

A féltengelynél a külső gyűrű áll(pl. a hátsóhídban), és a belső gyűrű forog .

Az ellő kerékagy csapágynál -a kúpgörgősnél- viszont a belső gyűrű áll, a külső forog az aggyal és a kerékkel.

A fötengelynek a blokkban lévő csapágyainál mindkét fél fixen áll, és a tengely forog benne. Talán ezért a neve "nyugvócsapágy" ;)

Szóval csapágyéknál is igaz a mondás: ahány ház annyi szokás.

2022. febr. 4. 17:29
 9/20 veterán vas ***** válasza:
100%

Azért ezt a "tetszóleges sorrend" -nekem- kicsit elhamarkodott véleménynek tűnik. ;)

2022. febr. 4. 17:43
 10/20 anonim ***** válasza:
100%
#9 Oké nyilván nem rakhatod a kuplungot a difi és féltengelyek közé... szerintem aki kicsit is tudja miről van szó, az nem akad fenn ezen. Nem kell a kákán is csomót keresni.
2022. febr. 4. 17:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!