Elektromos rollerel nagyon jellemző a felbukás, baleset?
Az, hogy az elektromos rollerek közlekednek a járdás, úttesten, azért van, mert szabályozatlan volt a használatuk.
Hosszú távú következtetéseket abból nem biztos hogy érdemes levonni, hogy eddig mi volt, mert éppen szabályokkal piszmognak.
A tervek szerint az elektromos rollerek a teljesítményüktől függően kerékpár, segédmotoros kerékpár, motorkerékpár kategóriába lesznek besorolva, az azokra vonatkozó szabályok szerint közlekedhetnek.
Nekem egy igazan megfontolt, ám valoszínűleg kevesbbe ügyes ismerősöm kb 2 hét utan borult, fogak törtek, fel arca felszakadt.
En fel evig hasznaltam kocsmából hazajaros eszköznek gond nelkül mielőtt elkezdődött ez a jogsi-para.
Szóval passz, eselyes, ha sokat bringaztal mar és tudod mit jelent egy olyan kicsi kerék ami ezeken a csodakon van, akkor jó lehet az. Bár ennyi pénzt elkölteni rá....
Én eddig összesen 300km-t tettem meg elektromos rollerrel (Xiaomi S1), sosem borultam vagy zakóztam. Nyilván oda kell figyelni a kátyúkra meg nem árt mind a két kézzel fogni a kormányt/markolatot. Aki vagánykodik vagy relatív gyorshajtást követ el, zakózni fog. Ha az adott útszakasznak megfelelő sebességgel mész és fogod a markolatot, akkor nem lesz baj.
A jogsis kommenteket meg nem értem. Gondolom a kérdező nem egy izomerős rollert akar venni, hanem egy sima egyszerűt, mint a fentebb említett sajátom. Ezek a terv szerint ugyanis kerékpárnak fognak minősülni. Én most ezt a 300km-t Székesfehérváron tettem meg, ennek fele közút, mert azokon a szakaszokon nincs mindenhol kerékpárút. Volt, hogy mögöttem jött rendőr, vagy előttem ment, soha eddig senki nem csesztett. Hozzátartozik, hogy mivel van jogsim, ismerem a KRESZT, amit betartok. Tehát megadom az elsőbbséget autósnak, gyalogosnak, biciklisnek, nem vágok ki senki elé, meg ilyenek. Vagánykodó rollerest láttam már Fehérváron is, hogy megbüntették a rendőrök, mert több KRESZ szabályt is szegett (behajtani tilos, elsőbbség meg nem adása gyalogosnak).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!