Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Életszerű lenne egy iylen eset?

Életszerű lenne egy iylen eset?

Figyelt kérdés

Ahol dolgozom a nap végén a teherautókat szorosan egymás mellé parkoljuk mindig, a kulcsot meg az irodába kell leadni este.

Reggel jön a főnök, és minden autót beindít.

Éjszaka két őr dolgozik a telepen, meg van éjszakai munka is, de 22 órakor bezár a telep kapuja és csak reggel 4-kor nyit.

Amikor nem jön be a főnök, akkor páran hazavisszük a kulcsot, hogy ne kelljen reggel az irodába bemenni. (lustaság)

Mire felháborodott, hogy ezt nem lehet mert ha kigyullad az egyik autó, akkor nem tudnak elállni azokkal amiknek akkor épp nincs ott a kulcsa.

A felvetés amúgy jogos, meg logikus, de szerintem nagyon nem életszerű, hogy x órája parkoló autók, mondjuk az éjszaka közepén felgyulladjanak. (más ha felgyújtja őket valaki)

Ettől függetlenül kétlem, hogy bármelyik biztonsági őr is fogná magát, és elkezdene odébb állni bármelyik autóval is.

Csak arra utalok, hogy ez olyan mintha attól félne, hogy rázuhant az autókra egy kisgép.

Irreális, de megtörténhet nem?!

2022. jan. 26. 16:11
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
74%

Nem életszerű, ismerősömnek három komplett, rakott nyerges szerelvénye égett így porrá...

Egyébként meg oké, hogy az éjszaka közepén ritkán kell a kulcs (Nem csak potenciális tűzkár lehet éjjel), de semmi sem garantálja, hogy te másnap reggel ott leszel munkakezdésre, valamint senkinek nem lesz előbb útban valamiért az a kocsi.

2022. jan. 27. 08:04
 12/24 anonim ***** válasza:
70%

"Talán az életszerű, hogy az alkalmazott -dafke- szembe megy a főnök utasításaival?"

Agyarországon igen!

Kérdező te magad írod le hogy lusta vagy. És még neked áll feljebb? Én kirúgnál a a pitsába még ma.

Ha rosszul leszel és elvisz a mentő, vagy baleseted lesz hazafelé, odafelé akkor hogyan adod oda a kulcsot valakinek hogy vigyék má' el a telephelyre?

Nálunk van könyv ahova be kell írni óra percre ki vitte el a kulcsot, mikor hozta vissza és hova parkolt az autóval. Vitték már el a kulcsot, de akkora botrány volt belőle, hogy évek óta nem történt nálunk ilyen.

Elég ócska tróger cég lehet ahol melózol, ahogy a főnököd is az, meg te is az vagy. Zsák a foltját.

2022. jan. 27. 09:45
 13/24 anonim ***** válasza:
56%

Le lehet pontozni, ettől még a kérdezőnek nem az a feladata, hogy akadékoskodjon, meg megcáfoljon mindent.

Egyetlen dolga van, leadni a kulcsot.

2022. jan. 27. 10:15
 14/24 Senior Séf ***** válasza:
79%
A 2000-es évek elején vontak vissza egy országos tűzvédelmi rendeletet, miszerint "A petróleumlámpát az istállóban olyan magasan kell elhelyezni, hogy azt se ember, se állat a farkával em tudja leverni."😂 😂 😂 😂 😂 😂
2022. jan. 27. 10:43
 15/24 Senior Séf ***** válasza:
*ne tudja
2022. jan. 27. 10:44
 16/24 A kérdező kommentje:

"Én kirúgnál a a pitsába még ma."

Kirúgnál ha bárkinek is a főnöke lennél, de nem vagy, és nem véletlen mert akkor minimum tudnád, hogy nem lesz ember ahelyett akit kirúgsz.

Másfelől aznap a kulcs lenne a legkisebb problémád, mert te ülnél fel a saját szarodra, hogy kividd az árut. (teljesen logikus)

"Elég ócska tróger cég lehet ahol melózol, ahogy a főnököd is az, meg te is az vagy."

Ezt letudtad szűrni abból, hogy havonta egyszer mikor nem jön a főnök akkor hazaviszem a kulcsot.

Mondjuk megnézném a személyedben milyen egy igazán profi munkavállaló, bár kétlem, hogy meglátná bárki is.

Az okoskodó, és következtető stílusoddal pont egy tróger látszatát kelted, de ne törődj vele, név nélkül bárki előadhatja magát.

Az, hogy pont aznap visz el a mentő vagy nem érek be pont annyira életszerű, mint az, hogy kigyulladnak az autók, de ez esetben fel van találva a pótkulcs "intézménye".

Persze kulccsal vagy kulcs nélkül ugyan úgy nem lesz ember aki kivigye a kanyart ha én nem megyek be, de ez is részletkérdés.

A három leégett nyergesnél gondolom ugyan így nem volt kulcs, és csak azért égtek le mert nem tudtak velük elálli nem?!

Vagy inkább nem volt aki elálljon, meg mire észrevették már lángolt az összes.

Itt ugyan lenne aki eláll, de megnézném ahogy a 20-30 kulcs közül kikeresi a B kategóriával rendelkező biztonsági őr, és rápróbál minden autóra, hogy melyik melyiket nyitja, aztán odébb is áll velük.

Persze eleve arra is kíváncsi lennék, hogy ki az aki odamegy majd a több száz fokban az autókhoz, amikben jó esetben autóként minimum 100 liter üzemanyag van, és életét nem féltve odébb parkolgat.

2022. jan. 27. 12:18
 17/24 anonim ***** válasza:

Te komolyan ennyire nem tudsz életszerűen, a realitások talaján maradva gondolkozni gyakorló sofőrként?

2022. jan. 27. 12:55
 18/24 anonim ***** válasza:

Akár életszerű, akár nem, mekkora az a telephely, hogy elkopna a lábad mire elviszed leadni?

Igaza van a többieknek, tényleg lusa tróger vagy ha egyetlen nap nincs a főnök, te már azt nézed hogyan ne végezd el a feladatot. De ez a te lelkiismereteden műlik, nem szólok bele.

Viszont nem csak tűz miatt, hanem bármi miatt errébb kell állni azzal a kocsival akkor koppanás van. Kár kockáztatni 2 perc séta miatt.

Mellesleg bármikor keletkezhet tűz órákkal a leállítás után is. Elég sok elektromos cucc van a kocsikban, akármelyik lehet zárlatos. Egy kis szikra, vagy felizzó vezeték, egy kis olajrás, összegyűlt avartörmelék plusz a a műanyag alkatrészek és már kész is a máglya.

Az megint csak téged minősít hogy a biztonsági őrt ennyire lenézed. Attól hogy neked van C, még nem vagy felsőbbrendű.

Elég gáz alak vagy te azok alapján amiket leírál ide. De szerencsére nem nekem kell elviselnem téged.

Add le a kulcsot és nem kell ilyen kínos kérdésekbe bonyolódnod.

2022. jan. 27. 14:03
 19/24 A kérdező kommentje:

Kérlek mond el, hogy mi nem életszerű ebben, és hogy a gyakorló sofőr mivoltomnak mi köze bármihez is amit írok?

Gondolom azt a megállapítást szeretnéd kifejteni, hogy még vezetni sem tudok, de ebbe bele se menjünk mert nevetséges lenne.

Ez az én álláspontom, hogy tökmindegy, hogy hol a kulcs, nálam vagy az irodában. Sem a tűzkár sem az engem esetlegesen érintő baleset nem befolyásolja azt, hogy mi lesz a kanyarral.

Senki sem fogja az életét kockáztatni egy vagyontárgyért amikor mellette méteres lángokkal ég egy másik jármű.

Maximum a főnök, de mire ő is beér álmából felkeltve addigra a tűzoltók is biztosan kiérnek.

Az, hogyha engem baleset ér, ugyan úgy nem lesz ember arra az autóra, ha nálam van a kulcs ha nincs, nem fogja hátráltatni a munkát, mert majd plusz fordulót mennek a többiek, ha van kulcs ha nincs, így fogják kiszállítani azt az árut amit nekem kellett volna.

Akkor is ha a kocsi tudna menni mert ott van a kulcs. Sofőrt nem tud rá teremteni a farzsebéből.

Ezek voltak a főbb érvek, ez pedig a cáfolatom rá, és ellenérv hiányában szerintem abszolút helytálló mindkettő.

Tudom, itt online sok Rambo beugrana a lángoló autók közé, és mentene mindent, de a való életben ez egészen biztos nem így lenne.

2022. jan. 27. 14:03
 20/24 A kérdező kommentje:

18-as

Azért viszem el a kulcsot, mert számomra ez a kényelmes, önállóan gondolkozó emberi lény vagyok, és nem egy robot.

Nem hinném, hogy ennek olyan jelentőssége van, hogy ki milyen ember.

Ha neked azt mondja a főnököd, hogy munkakezdés előtt sétálj a telepen 2 km-t és csak aztán ülhetsz be az autóba, akkor bólogatva megcsinálod?

Ha igen, akkor én is gratulálok a birka szellemhez.

Természetesen ha egy utasítás a főnöktől logikus, és/vagy nem engem szpat vele feleslegesen akkor teljesíti az ember.

Az, hogy hol van meg hol nincs kulcs teljesen irreleváns számomra, azt se tudja mikor adom le meg mikor nem, felesleges ezen pörögni.

Ez nem olyan kérés, hogy vigyél ki a munkaidődön túl egy plusz kanyart mert most közbejött.

Nem szívesen de szó nélkül kiviszem mert az pénz, elsősorban neki, nekem fix a fizetésem.

Az, hogy hol a kulcs jelentéktelen, így figyelmen kívül hagyom a kérést vagy utasítást.

Az is a kérése, hogy ne dohányozzunk az autóban, a fél brigád meg napi egy dobozt szív a kocsiban.

Na micsoda suttyók, nem?!

De hajtani kell úgyhogy a kocsi mellett se tudod elszívni mert az 3-4 perc veszteség egy szál ciginél.

Akkor mi legyen?!

Mindenkit ki kell rúgni, úgyis van munkaerő bőven.

A B kategóriás biztonsági őrben pedig semmi degradáló nem volt, én sem állnék arrébb egy turista busszal mert nincs rá jogosítványom, és nem ismerem a működését, vagy az adott jármű indítási trükkjeit.

Így nem szeretnék egy idegen járműben bennégni, mert nem tudok vele elindulni valamilyen okból kifolyólag.

2022. jan. 27. 14:13
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!