Lehetek kamionsofőr pacemakerrel?
Nem lehetsz. Én sokáig kamionoztam, ott nem lehet, nem is szabad javított testtel vezetni. Negyven tonnával a hátam mögött elégedetten néztem ki a fejemből, mert százzal mentem, nem fog előzni senki..aztán egy hajókürt felüvölt mellettem, és egy vigyorgó sofőr integet előzés közben..ahogy elment mellettem, látom, hogy hatvan tonnát húz..egészséges vagyok, de a hajókürttől majdnem megállt anszívem.
Na itt rosszul lenni, vagy kihagy a pészméker, akkor az menthetetlen. Ezt a kamion orvosa sem kockáztatja. Jogsid még lehet(talán) de kamionra nem vesznek fel. Mi van, ha élő álattal elküldenek Kazahsztánba? Több hét oda, több hét vissza..
Szóval a kamiont felejtsd el. Az ifjúi hevület kevés.
Miért ne lehetne?!?!?!
A modern pacemakerek már nagyon biztonságosak és fejlettek.
Persze erre rá kell, hogy bólintson a szakorvos is. :)
Kétlem, hogy a kérdező egy 70 éves pacemakeres bácsi lenne.
De jó, hogy ilyen sok kardiológus van ezen az oldalon! :)
Kérdező. Mi lenne, ha ezt a szakorvosodtól kérdeznéd meg? Kardiológusod valószínűleg pontosabb választ tud adni, mint random emberek a neten.
6-os vagyok: Elég sokat szívtam a szívemmel mielőtt megműtöttek... pacemakert szerencsére (eddig) megúsztam szóval azért vágom a témát mert volt időm olvasgatni.....
A kardiológus hidd el, hogy részletes tájékoztatást adott a kérdezőnek.
Az esetek nagyon nagy részében teljes életet lehet vele élni, sportolni, nehéz fizikai munkát végezni.
Szóval nem értem miért lenne gond a kamionvezetés? :)
De igen, úgy is a szakorvos bólint rá de szerintem ebbe tuti nem kötnek bele.
Max csináltatnak a kérdezővel egy terheléses EKG-t, hogy lássák hogyan dolgozik a pacemaker.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!