Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Lenne egy abszurd kérdésem?

Lenne egy abszurd kérdésem?

Figyelt kérdés

Ti hová néztek vezetés közben? Ugyanis ahogy néztem D. Tóth Kriszta "Elviszlek magammal" című műsorát, észrevettem, hogy Kriszta végig mereven előre néz vezetés közben, csak kanyarodásnál szokott körülnézni. Ezzel szemben az én tekintetem folyamatosan vándorol. Így tanultuk anno KRESZ órákon, hogy mindenhova kell nézni. Figyelem a táblákat, az útburkolatot, a párhuzamos forgalmat, a tükröket, ha nem védett útvonalon haladok, akkor beszoktam nézni a keresztező utcákba, sőt, a műszerfalra is rá-rá pillantok néha (a sebességet ellenőrzöm). Nem így kéne?

Anno valamikor olvastam, hogy vezetés közben minél távolabbra nézel, annál jobb. Ezt ki is próbáltam, de ez nekem "kényelmetlen", hogy nem arra koncentrálok, ami közvetlenül előttem van.

Hogyan kell ezt helyesen csinálni? Bármilyen tanácsot, tapasztalatot szívesen elolvasok, szeretnék fejlődni.

2022. jan. 18. 17:28
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
21%

Oké, jobban vezetsz, mint Kriszta, jár a keksz.

""kényelmetlen", hogy nem arra koncentrálok, ami közvetlenül előttem van." mennyire közvetlenül, féktávon kívül azért?

2022. jan. 19. 07:26
 12/13 anonim ***** válasza:
100%

Nekem is vándorol a tekintetem, hiszen tudni szeretném, mi zajlik körülöttemx de hogy hol a fókuszpont, az nagyon helyzetfüggő. Igyekszem több autónyival előbbre tekinteni, országúton, autópályán lehetőleg párszáz méterrel előrébb is. De vannak helyzetek, amikor ez nem opció , mert rossz az útburkolat vagy láthatóan bizonytalan avagy aggresszív sofőr van a közelemben - olyankor rájuk fókuszálok, mint közvetlen veszélyforrásokra.

Külön jó , hogy valaki kiemelte a zebrákat. Sokáig nem kezeltem az elvárt figyelemmel e helyeket, aztán látva , mennyi gázolás történik a zebrákon, elkezdtem pásztázni ezek környezetét és mit ne mondjak, több nagy fékezéstől mentett már meg ez a gyakorlat. Viszont gyalogosként azt látom , hogy akár csápolhatok, ugrálhatok, bármit tehetnék, egyszerűen nagyon sokak fókusza ott van a sáv közepén és nem bunkóságból nem állnak meg (na olyan is van sok!), hanem mert irreálisan későn vesznek észre engem , mint gyalogost.

2022. jan. 19. 08:04
 13/13 A kérdező kommentje:

Ma volt lehetőségem "kipróbálni" amiket írtatok

Idegen városban és autópályán vezettem, tényleg jobb a távolba nézni. Így jobban megvan a "nagy kép" és úgy érzem kevesebb "erőfeszítéssel" több mindenre tudok figyelni egyszerre.

2022. jan. 26. 17:33
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!