Egy dízelmozdony hogy közlekedik az önműködő térközjelzőnél?
Ha megállj jelzés van rajta. Ha van vonatbefolyásoló, akkor annyit tudok, hogy el lehet menni mellette egy bizonyos sebességgel, tehát a villamos mozdonyok így tesznek.
De úgy sejtem a dízel mozdonyokon nincs vonatbefolyásoló.
Nem vagyok vasút közeli, csak érdekel a közlekedés.
De akkor ezek szerint van rajta vonatbefolyásoló, tehát a dízelek is megállás nélkül egy bizonyos sebességgel elhaladhatnak az önműködő terkoz jelző megállj jelzése előtt..
Nem azért raknak vonatbefolyásolót egy gépre mert villany. Az új dízelmozdonyokon minden ugyanúgy van mint a villanyokon, szinte minden berendezésük ugyanaz.
A régebbi dízelgépeken tényleg fejletlenebb VB volt, de azért, mert maguk a gépek régebbiek. Szépen lassan lecserélték mindegyik dízelmozdonyon a berendezéseket. A csörgőkön a fővonali személyvonati felhasználás miatt mindegyiken ugyanaz a berendezés van mint a sziliken, gigantokon. Aztán a többi dízelre is felrakták. A Bz motorkocsikra egy belső utasítás szerint mindre felkerült a teljes értékü EÉVB, pályamágnessel (kivülről látható) sátorjelzővel, minden alkatrésszel. Egy Bz tyúkóllal ugyanúgy kell/lehet közlekedni mint egy sziliciummal, vagy flirttel.
Sokat lehet szidni a vasutat, de a biztonságra elég sokat adnak. Nem tudnám megmondani hogy történt-e vonatbefolyásoló, vagy más biztber hibája miatt baleset. Úgy értem hogy maga a berendezés volt hibás és emiatt történt baleset.
A balesetek 99,9999%-a akkor következik be ha hibás a cucc, kikapcsolják és utána az emberekre van bízva a közlekedés.
"valamit kutyulni is kell"
Nem kell, 15kmh-val el lehet menni.
A kutyulás akkor van ha a biztber nem működik.
"miért írja, hogy jól működő vonatbefolyásoló hiánya"
Mert tönkre is mehet a járművön a vonatbefolyásoló? :D
De jól működővel is el lehet menni vörös mellett.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!