Csak velem történik meg, hogy egy év alatt három koccanásom is volt?
Egyik alkalommal sem én voltam a hibás, és vétkes biztosítója mindig megtérítette a kárt. Mindhárom baleset apám autójával történt amit kölcsönkaptam, és már rám haragszik amiért ilyenkbe keveredtem. Tudja jól, hogy minden alkalommal más jött nekem, de szerinte mégis hihetetlen, mert vele 20év alatt sem fordúlt elő.
Az utolsó pont ma történt és már kiabált velem, hogy rám semmit nem lehet bízni, mert mindent tönkreteszek.
Hangsúlyozom, hogy egyik balesetnél sem voltam hibás.
Az elsőnél rámtolattak egy parkolóban, a vonóhorog szétbarmolta a lökháritót és a hűtőt. Ott láttam, hogy nagyon lendületesen közeledik, tudtam is, hogy nekem fog jönni, de csak dudálni volt időm... nem segített.
A másodiknál egy jobbkezes kereszteződésben nem adtak elsőbbséget - itt elképzelhető, hogy elkerülhettem volna, ha defenzívebben vezetek.
A mainál álltam egy kereszteződésben, és aki jobbról jött felém elméretezte az ívet és végigszántotta az oldalam.
az első és a harmadik esetben kb semmit nem tudsz csinálni
de a jobbkezes utcákra nem szabad hagyatkozni, sokan elfelejtik a jobbkéz szabályt
Hát basszus, ilyen helyzetbe gyakorlatilag bárki kerülhet , mint amiket leírtál. A jobbkezes is olyan, hogy nem mindenhol reális balra is benézni, bár én igyekszem legalább a szemem sarkából felmérni, van-e onnan veszély. Hát, volt, hogy segített.
De ezek az egy helyben állva elszenvedett balesetek … ezekkel nincs mit tenni.
"főleg ha mindig megtérítették a kárt"
Hogyne.
Ha latom, hogy nem akarja megadni az elsobbseget, en akkor nem nyomom neki, hiaba vagyok fouton.
Senkiben sem bizok meg, ugy tekintek minden mas kozlekedore, hogy nem tud autot vezetni es figyelek ra.
Na nekem nemrég volt egy koccanásom.
Fordultam volna ki jobbra egy kereszteződésnél. A sáv üres volt, kikanyarodtam, ekkor elindult a mellettem lévő sáv. Egy idős bácsi vezetett egy marha nagy honda, platós terepjárót. Átjött a sávomba a kocsi bal oldalával, így az enyém bal eleje és az ő bal hátulja koccant össze. A kocsit ezután egy ház kőkerítésénél tudtam megállítani.
A bácsi kocsijának hátsó sárvédőjéből egy tenyérnyi darab tört ki az én kocsim lökhárítója és bal első sárvédője tönkrement.
Persze hívni kellett rendőrt, és engem hoztak ki hibásnak, mert én mentem neki a hondának.
Persze ő jött át a fél kocsival a sávomba, de mindegy...
Szűk volt az utca, ott képtelenség elférni.
Mint kiderült szemüveg nélkül vezetett de szemüvegben sem látta kitölteni a lapot... Aztán mondta, hogy megvárhatta volna amíg kikanyarodok teljesen, de nem tudja miért indult el. Ezt sajna a rendőr épp nem hallotta.
Szóval én a nyugdíjhoz kötném a jogsi meghosszabbítását.
Ha nem lát, minek ül kocsiba?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!