Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Magyarországon az autópája...

Magyarországon az autópája díjat miért nem lehet kilométerre fizetni autónál, miért csak kamionnál?

Figyelt kérdés
2021. dec. 18. 01:17
1 2
 11/19 Koaxk Ábel ***** válasza:

Örülök, hogy nektek ilyen pozitív tapasztalaitok vannak!

Én sajnos Állami szférában dolgozó IT szakemberkenkét csak nézek mint hal a szatyorban, hogy minimum 5 éves elmaradásban vagyunk high tech rendszerekkel kapcsolatban, és ráadásul én egy kiemelt állami szervnél dolgozom.

Mi lehet egy falusi önkormányzatnál?!?....

2021. dec. 18. 08:26
 12/19 anonim ***** válasza:

11 úgy látszik nem egységes. Nekem is van ilyen ismerősöm, ő is panaszkodik.

Lehet ott fejlesztenek, ahol utána sápolni is lehet, pl. autópálya. Az meg nem érdekli őket, hogy a dolgozóknak könnyebb legyen a dolguk.

2021. dec. 18. 08:41
 13/19 anonim ***** válasza:
#8 Felhajtó és lehajtó közé szólna a feltételezés szerint. Mit hittél, hogy bárki olyan hülyeséget talál ki, hogy te random beütöd magadnak a kilométert, amennyit menni szeretnél? Atyám uram ez még GyK-s mércével is idióta válasz volt.
2021. dec. 18. 09:50
 14/19 anonim ***** válasza:

#11 "minimum 5 éves elmaradásban vagyunk high tech rendszerekkel kapcsolatban"

Már elnézést a kifejezésért, de egy szájbavert HU-GO rendszer mióta számít high-tech rendszernek? Ami technológia szükséges a működéséhez és működtetéséhez, az már évek óta ott van az átlag parasztok zsebében. A HU-GO csak egy szaros kamera, ami leolvassa a kifejezetten könnyen olvasható betűtípust (ahogy bármelyik okostelen képes erre), majd egy baromi egyszerű, még egy kezdő által is könnyedén leprogramozott cross-reference rendszer összeveti a leolvasott rendszámot azoknak a rendszámoknak a listájával, amelyeknek van érvényes engedélye az adott útszakaszon. Match = semmi gond, no match = illegális autópályahasználat, rendszám alapján tulajdonos adatainak lekérdezése adatbázisból és büntetés kiküldése.

Leírtam korábban is: ne tegyél már úgy, mintha űrtechnológia lenne. Tudnod kéne, hogy milyen mocsok egyszerű történet ez, ha valóban "Állami szférában dolgozó IT szakember" vagy. Lehet, hogy magas szinten elmaradottak vagyunk, de ez nem magas szint. Ez "ez a technológia szó szerint minden paraszt zsebében ott van" szint.

2021. dec. 18. 09:59
 15/19 anonim ***** válasza:

14 “ ha valóban "Állami szférában dolgozó IT szakember" vagy. ”

Sehol sem állítottam ilyet. Nem vagyok, és nem is magyarországon dolgozom.

Automatizálásban voltam 18 évig, majd sajnos informatika, biztosítóberendezések területén 3 éve.

“ Ez "ez a technológia szó szerint minden paraszt zsebében ott van" szint.”

Igen. Ha a magok számát nézzük, haverom 6 éve azon szórakozott, hogy a telefonjában 8 mag van, míg átlag hmi-klienseket akkor cseréltük kétmagosra.

Vagy pl. az gyári irányítórendszerekköt van a németeknél mai napig olyan, ami windows nt, vagy 2000.

De atomerőműveket is vezérelnek s7 plc-vel, amiből akad még ami 486-os processzorral megy, és csak az újabb verziók jönnek ki pentiummal, mert már sehol sem kapni 486-ot.

De amin most dolgozok, aznis talán pentium 1-gyel megy, a másik termék meg ARM-mel. Egyik sem “űrtechnilógia”, bár szerintem ott is a biztonságkritikusság és élettartan fontosabb, mint az, hogy 32 mag legyen meg a legújabb processzor legyen benn. (Főleg, hogy a kozmikus sugárzás sem feltétlenül növeli a megbízhatóságot az ilyen finom dolgoknál.

2021. dec. 18. 11:20
 16/19 anonim ***** válasza:
ugyanazért, amiért nincs 3 napos matrica: így több a bevétel...
2021. dec. 18. 14:53
 17/19 anonim ***** válasza:
És miért is lenne jó a km alapú fizetés?
2021. dec. 18. 16:06
 18/19 Koaxk Ábel ***** válasza:

Hol írtam, hogy a Hugo high tech rendszer?

Pont azt írtam, hogy a high tech rendszerekhez képest még kiemelt szinten is el vagyunk maradva! Szövegértelmezés...

Amúgy nem azt vitatom, hogy a világ, meg a meg lehetne oldani hol tart...

De akkor leírom, nagyon szájbarágósan... Attól, hogy te meg a haverod bemennek és megveszitek a legújabb kütyüt otthonra, az egy cégnél, pláne egy országos cégnél hívhajtuk azt akár államinak is, milliárdos kiadás, arról nem is beszélve, hogy ott azért nem 1-2 szoftver fut, amit kompatibilissé kell tenni!

Iszonyat nagy macera volt XP-ről 7-re is átállni, 7-ről már 10-re nem annyira macera, de nekem is vannak olyan rendszerek ahol még, kapaszkodj, 3.11 van.... Mert az vezérli az adott célhardvert és nem lehet kiváltani!

2021. dec. 18. 18:10
 19/19 anonim ***** válasza:

18 nagyon jól leírtad amit én is tapasztaltam automatizálásban.

Egy xp-s rendszert kb 10-20 közti klienssel és 2 szerverrel virtualizálni és átállítani 7-re, már 5 éve is 100-200 ezer euróba fájt a cégnek.

2021. dec. 18. 22:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!