Van erre KRESZ szabály?
Van olyan KRESZ szabály, ami tiltja egy "hagyományos" robbanómotoros autónak, hogy az elektromos autók számára fenntartott töltőhelyen parkoljon?
Tudom, hogy bunkóság, de szabálytalan is?
Újra leírom: A FELFESTÉS NEM TILTJA. A kérdés erről szól, nem másról.
A szabályosan kihelyezett tábla természetesen tilthatja.
Ez nem tűnik előírásosnak:
Hatálya a tábla vonalától kezdődne, de ott nincs út.
"19/22 anonim ***** válasza:
18
Logika! Ha nem várakozhat, akkor hogy töltsön? :D Nem dísznek van kirakva hogy kivéve ELEKTROMOS AUTÓ! Ez ugyanolyan, mintha a benzinkúton lenne kihelyezve, akkor hogy tankolnának?"
A válaszoló arra céloz, hogy nem töltési céllal elektromos autó állhat-e oda?
23: Nem! Hiába van elektromos autója, akkor sem parkolhat! Addig állhat ott ameddig tölt, ha feltött a kocsija, akkor el kell onnan állni! Ezt még sok elektromos autós is rosszul tudja és azt hiszik, csak mert elektromos van neki, akkor biztosított üres helye van...
19-es voltam
Így van!
"A parkolóhely kizárólag a töltés időtartamára biztosított, a töltés befejeztével a töltőállomást haladéktalanul el kell hagyni."
"Egyébként lehet, mert az, hogy egy cég kihelyez egy táblát, nem jelent semmit. Az csak akkor hatályos ha a közútkezelő helyezi ki."
Az áruházak parkolója nem közút.
27: pontosan!
Magánterület, közforgalom céljára megnyitva.
És ezért a tulajdonos határozhatja meg a szabályokat.
Lsd. pl. forgalmasabb Aldi parkolóban, hogy max. 1 órát lehet ott parkolni.
És ez így teljesen legális. A magánterületén olyan korlátozásokat ír ki, amilyeneket akar.
Szerintem sem tiltja.
Amugy meg félve, de megjegyzem, hogy bar ertem es jónak is tartom a 0 emisszió lenyeget, es ehhez tölteni kell, hogy főleg egy konnektoros hibrid tudja ezt, de ne keverjük pl a rokihelyeket mar az elektromosauto töltősökkel... A rokiknak azert jar a plaza bejarata mellett a hely, mert alig tud mondjuk menni, vagy kerekesszekkel ne kelljen a kocsik mellett szlalomozni.
Azok a helyek, ahol a töltőoszlop előtt csak villanyautok allhatnanak, azok pedig azert lennenek kiosztva, mert valakinek van penze/kapott a cegtől olyat? Otthon is lehet azokat tölteni ám...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!