Van erre KRESZ szabály?
Van olyan KRESZ szabály, ami tiltja egy "hagyományos" robbanómotoros autónak, hogy az elektromos autók számára fenntartott töltőhelyen parkoljon?
Tudom, hogy bunkóság, de szabálytalan is?
Vannak útburkolati jelek, sok tilt is.
A rokkant autóknak is van, meg aZ ELEKTROMOS töltőhelyen is van.
Kijelöli ki állhat oda.
Akkor?
"Akkor?"
Akkor annyi, hogy az egyiket tartalmazza a KRESZ, a másikat nem. Akkor?
1-es
Az azért megvan hogy egy elektromos autó semmivel sem hagy kevesebb ökológiai lábnyomot mint egy benzines? ( Hogy értsd: az elkészülése és használata során összesítve nem szennyezi kevésbé a környezetet mint egy benzines.)
Próbáltál már benzinkúton a töltőállás mellett parkolni?
A KRESZ nem tiltja azt sem.
Ezt hiába mondod neki, a H. Andrástól jött ő is.
Komolyan, olyan ez az e-autózás, mint valami vallási szekta. Aki másként gondolja, az ellenség meg környezetszennyező, meg #mindmeghalunkholnap.
Köszönöm a válaszokat. Azt szeretném leszögezni, hogy soha nem álltam még meg olyan helyen a benzines autommal, ahol az elektromos autókat lehet tölteni.
KRESZ 3.§ (1) bekezdés b.) pontja kimondja, hogy aki a közúti közlekedésben részt vesz, köteles a közúti jelzések rendelkezéseinek, továbbá a forgalom irányítására, ellenőrzésére jogosultak utasításainak eleget tenni.
Ugyanakkor ilyen tábla a jelenlegi KRESZ könyvben nincs.
A benzinkúton, a kutoszlophoz való parkolást ne keverjük ide, azt más szabályozza.
9-es
Mondjuk ez "Várakozni tilos", de ez részletkérdés.
A lényeg, hogy ilyen kiegészítő táblát jelenleg nem ismer a KRESZ, így olyan mintha ott sem lenne. Sőt, rosszabb: a "várakozni tilos" elvileg mindenkire érvényes ( más kérdés hogy azt tuti nem a közútkezelő helyezte ki ilyen formán!), í kiegészítő tábla annyit ér mintha egy Micimackó arc lenne rajta, így ott senki sem várakozhatna, még az elektromos autó sem.
11: részletkérdés, nem figyeltem...
Parkolni nem lehet ott.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!