Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Lehet Biciklis futár, ha nem...

Lehet Biciklis futár, ha nem ismerem Pestet?

Figyelt kérdés
Fél hónapja vagyok Pesten és szeretnék futarkodni. Jelenleg ez a lehetőségem pénz szerzésre. Viszont nem ismerem az utakat még és hogy hol lehet közlekedni. Szerintetek van esêly? Foodpandán és Woltom gondolkoztam
2021. dec. 10. 11:38
 1/2 anonim ***** válasza:
100%

Persze, de nem feltétlen ajánlom. Én futárkodtam bicajjal is, motorral is. Ha eddig nem igazán bicajoztál sokat, meg nem igazán bicajoztál dokat Budapesten (a kettő nagyon nem ugyanaz), akkor rendkívül veszélyes, mivel nem érzed a várost úgymond. Minden városnak van egy "lüktetése". Megfelelő gyakorlattal sokkal biztonságosabban fogsz tudni bicajozni. Én a helyedben nem futárkodással kezdeném, mert ahogy fáradsz mentálisan, fizikálisan, egyre nagyobb eséllyel csúszhat be figyelmetlenségből fakadó hiba. Én a helyedben először csak simán közlekedésre használnám, majd amikor már itt magabiztosnak érzed magad, esetleg elkezdhetsz futárkodni.

Mindenképp ajánlott valami jó bukósisakot hordani, könnyen életmentő lehet.

Ha egyből akarsz kezdeni, akkor napi 2-3 óránál semmiképl se tolj többet, illetve lehetőleg jó időben, nem hajszolva a címeket, hanem nyugiban. Amíg bele nem jössz.

2021. dec. 10. 11:48
 2/2 anonim ***** válasza:

Ha nem baj, itt válaszolom meg a privát kérdésed, hátha másnak is hasznos.

"Szia :) Köszönöm a válaszod. Annyi még érdekelne, hogy szerinted milyen biciklit kéne vásárolnom? Ami azért olcsó is."

Én anno MTB-vel toltam, csak előtte vékonyabb utcai gumit raktam rá. Illetve lockoltam a teleszkópot. Gagyi teleszkóp volt, 3 hónap alatt ment tönkre a villa. Budapesti utak minősége. Komolyan a fatbike a legjobb erre a célra.... 0,5 bar aztán nincs gond.

Viccet félretéve, nagyon sokan tolják valamilyen átalakított országúti bicajjal, fitness bicajjal, mivel ezeknek kisebb a gördülési ellenállásuk. Ez főleg akkor működik, ha valaki tud bunny hoppozni. Nekem anno SPD-pedál volt, így könnyedén akár egy egész sínpárt átugrottam megfelelő sebesség mellett (pl ahogy a Margit-hídon átérsz Budára, keresztbe van egy sínpár a 17-es villamosnak, azt kiválóan át lehet ugrani, van egy pici rámpa is), vagy fel tudtam ugrani járdára. Ha nem érzed még ennyire a bicajt és nem tudsz ugratni, akkor borzalmasan hamar bele fogsz futni egy kátyuba, amit nem tudsz kikerülni. Pár hét alatt szinte biztos a defekt és/vagy nyolcas. Ha (régebbi) használtat veszel, akkor könnyedén akár a villa is eltörhet egy szerencsétlenül elkapott úthibánál, ott meg nagyon hasznos lesz hirtelen a bukósisak.

Másik opció, főleg ha nem az a cél, hogy a top 5%-ban legyél, hogy egy mountainbike-kal tolod. Ennél ritka a defekt, ritka a nyolcas, de cserébe nagyobb a gördülési ellenállás, fárasztóbb ugyanazt a napi km-t megtenni. Az országútimmal anno 35ös utazót tudtam tartani akár órákon keresztül (szélcsendben), az MTB-vel ez inkább 28 volt. Nyilván rengeteget számít az edzettség, van aki az utóbbival is vígan elmegy 32-33-mal egész nap. De addig eljutni több év általában.

Harmadik opció egy trekking bicaj, ami talán a kettő bicajt ötvözi.

Negyedik, amit sokan csinálnak, hogy bérelnek Donkey bicajt, 9000/hó és le van tudva minden. Viszont ezzel vagy valszeg a leglassabb összességében.

Én a helyedben 50-100 ezer között nézelődnék használt bicajokat a fenti szempontok alapján.

2021. dec. 10. 16:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!