Okirat hamisításnak számít?
Sziasztok!
Barátnőmmel teljesen véletlen összekeveredtek a bérleteink.
Nem volt nálam a diákom a vonaton,így megakart büntetni a kalaj,de a másik azt mondta még sincs büntetés.Nem emlékszem a nagy idegességemben,hogy írtak-e fel adatokat mert elkérték a bérletet és a személyi-,lakcím kártyát is.
Ha felírta mégis az adatokat,és a bérleten szereplő diákigazolványt és nekem nem adott papírt akkor érvényes lenne a büntetés?Itthon vettem észre,hogy nekem más a száma.
Valamint ha bent leelllenőrzik a diákig.számát és kiderül,hogy az nem az enyém,az okirat hamisításnak számít?
Köszönöm!
elvileg igen!
csak ha te nem írtál alá semmit, akkor aztán bizonyítsák be, hogy te egyáltalán ott voltál akkor (na csak mert rengeteg pl ellopott diákigazolványos visszaélés van, és nem tudnak mit tenni)
úgyhogy sztem nem kell félned
Elvileg nem is írt semmit,meg elengedte a büntetést,csak attól tartok,hogyha leírták a diákig.számot és a nevem lakcímem,az ugye nem egyezik...
Megnyugtattatok köszönöm!!
Nem, ez nem okirathamisítás, ezért csak megbűntetnek, mert a bérlettel nem az arra jogosult ember utazik.
Akkor okirathamisítás ha ténylegesen hamisítasz egy okiratot, vagy a hamis okiratot felhazsnálod.
Ez nem hamisítás, csak visszaéltél vele.
na oké, csak jogilag a visszaélés is ebbe a körbe tartozik sztem ....
ezzel együtt semmi se lesz belőle, megnyugodhatsz
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!