Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Okirat hamisításnak számít?

Okirat hamisításnak számít?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Barátnőmmel teljesen véletlen összekeveredtek a bérleteink.

Nem volt nálam a diákom a vonaton,így megakart büntetni a kalaj,de a másik azt mondta még sincs büntetés.Nem emlékszem a nagy idegességemben,hogy írtak-e fel adatokat mert elkérték a bérletet és a személyi-,lakcím kártyát is.

Ha felírta mégis az adatokat,és a bérleten szereplő diákigazolványt és nekem nem adott papírt akkor érvényes lenne a büntetés?Itthon vettem észre,hogy nekem más a száma.

Valamint ha bent leelllenőrzik a diákig.számát és kiderül,hogy az nem az enyém,az okirat hamisításnak számít?

Köszönöm!

2010. szept. 6. 12:07
 1/6 anonim ***** válasza:

elvileg igen!

csak ha te nem írtál alá semmit, akkor aztán bizonyítsák be, hogy te egyáltalán ott voltál akkor (na csak mert rengeteg pl ellopott diákigazolványos visszaélés van, és nem tudnak mit tenni)

úgyhogy sztem nem kell félned

2010. szept. 6. 12:21
 2/6 anonim ***** válasza:
nem okirathamisítás. egyszerűen nem a tied az igazolvány, azaz nem vagy jogosult a diákjegyre. de azt nem szokták mávnál nézni, csak a matricát.
2010. szept. 6. 12:22
 3/6 A kérdező kommentje:

Elvileg nem is írt semmit,meg elengedte a büntetést,csak attól tartok,hogyha leírták a diákig.számot és a nevem lakcímem,az ugye nem egyezik...

Megnyugtattatok köszönöm!!

2010. szept. 6. 12:26
 4/6 A kérdező kommentje:
Ja,és mikor jött vissza a vonton,odaszólt,hogy el ne felejtsem...remélem a diákomra gondolt és nem a büntire!:D
2010. szept. 6. 12:27
 5/6 anonim ***** válasza:
100%

Nem, ez nem okirathamisítás, ezért csak megbűntetnek, mert a bérlettel nem az arra jogosult ember utazik.

Akkor okirathamisítás ha ténylegesen hamisítasz egy okiratot, vagy a hamis okiratot felhazsnálod.

Ez nem hamisítás, csak visszaéltél vele.

2010. szept. 6. 12:55
 6/6 anonim ***** válasza:

na oké, csak jogilag a visszaélés is ebbe a körbe tartozik sztem ....

ezzel együtt semmi se lesz belőle, megnyugodhatsz

2010. szept. 7. 11:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!