Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » Milyen jogosítvány szükséges...

Milyen jogosítvány szükséges a Forma 1-hez?

Figyelt kérdés
Nem terveztem hirtelen belevágni ebbe a dologba, csak érdekel, hogy mi szükséges ahhoz, hogy pilóta legyen valakiből.
2021. dec. 3. 00:43
1 2 3
 21/28 Alex Fly ***** válasza:
@17: de ennek nem az F1-hez van köze, hanem a szponzori szerződésekhez...
2021. dec. 4. 14:23
 22/28 anonim ***** válasza:
100%

#20 "nincs igazad"

Biztos? Na akkor beavatlak a dolog érdekességébe, mert nyilván fingod sincs miről beszélsz és "mindent megmozgatsz de nem fogod sosem elismerni hogy nincs igazad".

Verstappen jogosítvány nélkül is kapott szponzorautót, amit vezetett is KÖZÚTON! Az FIA közbenjárásával a Red Bull és a Renault komoly összegeket fizetett a versenyeket lebonyolító országok kormányainak, hogy Verstappennek engedélyezzék a közúton való közlekedést az adott hétvégére, a pálya és a hotel között. Kb. mint ahogy forgalmi nélküli autók is kaphatnak útvonalengedélyt.

Ezzel csak két probléma volt: egyrészt baromi drága mulatság, másrészt nagyon rossz példát statuált. Ezért hozták a szabályt, hogy kötelező a közúti jogosítvány. Úgy tűnik még mindig nem érted, hogy a csapatok pilótái szerződéses alapon kapják és vezetik az autókat. Nem mondhatod azt, hogy "hát ha nincs jogsija akkor ne vezesse", mert KÖTELES vezetni. A partnerek úgy szerződnek a csapatokkal, hogy a csapatok pilótái vezetni fogják a szponzorautókat. Ez egy kötelesség, ami alól nem lehet kibújni. Verstappen volt az első példa, ahol ez gondot jelentett, ezért nem létezett rá eddig szabály. Most már létezik.

2021. dec. 4. 14:47
 23/28 anonim ***** válasza:

#21 És a szponzori szerződéseknek nincs köze az F1-hez? A szponzorok nem az F1-es csapatokkal kötnek szerződést?

Megismétlem magamat: az F1 nem csak a pályán való versenyzésről szól. Az F1 egy üzletág. Az F1-ben való részvétel egy 0-24 órás kötelezettség. Nem csak a pályán vagy F1-es versenyző, hanem azon kívül is.

2021. dec. 4. 14:49
 24/28 A kérdező kommentje:
És ezt a szuperlincenszet hogy lehet megszerezni?
2021. dec. 4. 22:52
 25/28 Beviz Elek ***** válasza:

Semmilyen információt nem találtam arról hogy Verstappen jogosítvány nélkül vezethetett közúton.

Ezt hogy kell elképzelni? Lefizettek mindenkit hogy ne nézzen oda a törvény? Hoztak külön jogszabályt hogy jogosítvány nélkül nem szabad vezetni kivéve Verstappen? Ez így van a KRESZ helyi megfelelőjében is? Tudsz mutatni valami cikket is erről vagy ezt csak te tudhatod aki ilyen körökben jártas de egyébként szupertitkos a történet?

Mint már írtam: A szponzor és a verseny az érem két külön oldala. Verstappen bejutott az F1-be B jogsi nélkül, akkor miről beszélünk hogy nem lehet bejutni B jogsi nélkül a szponzorok miatt????? Hát nem itt az élő példa???

___

Igen, tudom, azóta szabályt változtattak és a Superlicence feltétele a B-s jogsi.

Kérdező: ne legyél már ilyen tutyi-mutyi. Még a link is a segged alá lett rakva az első oldalon.

2021. dec. 5. 05:23
 26/28 anonim ***** válasza:

#25 Hát ez nem egy olyan téma, mint a jelenlegi szituációja, hogy a világ összes létező híroldala lehozza és ír róla, de ez nem azt jelenti, hogy nem így volt. Írtam korábban, hogy azért is volt ez probléma, mert rossz példát mutatott a külvilágnak. Szóval szerintem illene megértened, hogy ez nem volt túl nagy dobra verve. Ettől függetlenül maga az FIA beszélt erről, amikor bejelentették az új követelményeket, köztük a jogosítványt is.

Elképzelni úgy kell, ahogy a szándékosan adott példa is mutatja, de úgy tűnik sikeresen elsiklottál felette (meglepő...), úgyhogy leírom mégegyszer: úgy működött, mint egy útvonalengedély járművek számára. Van például egy autód, amit el akarsz juttatni A-ból B-be, de nincs műszaki vizsga az autón. Bemész az okmányirodába és 3500 forint ellenében lehet igényelni (követelmények persze vannak). Ez nem lefizetés/vesztegetés, hanem egy általános, létező engedély. Verstappen esetében ugyanezt kell elképzelni, csak éppen nem az autó volt papírhiányos, hanem a sofőr. Kapitalista bürokráciában élünk, szóval magyarázd el kérlek, hogy miért ilyen meglepő számodra, hogy pénzzel minden elintézhető.

"Verstappen bejutott az F1-be B jogsi nélkül, akkor miről beszélünk hogy nem lehet bejutni B jogsi nélkül a szponzorok miatt"

Nem értem a kérdést. Hol olvastál te olyat, hogy soha nem is lehetett bejutni? MOST nem lehet bejutni. A múltban be lehetett, mivel nem létezett ez a szabály. De nem azért nem létezett szabály, mert ez nem egy valódi probléma, hanem mert nem volt rá példa. Amint jött egy példa és rájöttek, hogy ez mekkora bukkanó, azonnal hoztak rá egy szabályt. A bukkanó nyilván a szabály előtt jött, szóval azt elsimították ahogy tudták: pénzzel.

2021. dec. 5. 07:06
 27/28 Beviz Elek ***** válasza:

Az egész onnan indult ki hogy lehülyézted Alex Fly-t amiért feleslegesnek tartja a B kategóriás jogosítványt a zárt pályán, szerinted viszont kell mert kötelező szponzori autót vezetni közúton, anélkül nem lehet bejutni a F1-be. Tehát ne a mostani szabályt hozd fel…

Magyarul azt mondod hogy megfelelő mennyiségű pénzzel én is kérvényezhetném hogy valaki ismerősöm jogosítvány nélkül vezethessen a forgalomban??

Jól értem hogy Verstappen így vezetett, mindenki tudott róla, de mégsem foglalkozott senki a témával? Sem egy bulvárhír, sem egy bármilyen cikk? Nem foglalkozott vele senki hogy ő ilyet is tehet míg más nem?

2021. dec. 5. 08:29
 28/28 anonim válasza:
FIA superlicence kell amit. Adott pontot el kell kérni és megkapod. Pontokat karrier során kapja a versenyző akár F2, F3, Indycar sok féle helyen
2022. máj. 13. 15:01
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!