A turbopropelleres gépek miben jobbak vagy rosszabbak a sugárhajtású gépeknél?
Figyelt kérdés
Üdv, engem néha még az is meglep, hogy ilyeneket még gyártanak, pedig ha jól tudom ilyen még sok katonai szállitógép stb stb. Elmagyarázná valaki, hogy miért léteznek még légcsavaros gépek? Miben jobbak, vagy rosszabbak a sugárhajtómüvesnél? ill még szeretném megkérdezni, ezeknél is van ugyanolyan robotpilóta mint a sugárhajtómüveseknél, ami akár A-B -be is eltudja vinni a gépet egyedül? köszönöm a választ.2021. dec. 2. 11:05
1/9 anonim válasza:
Alacsony magasságon és sebességen hatékonyabbak. Könnyebbek is. Igen, ugyanannyi elektronikát pakolnak ezekbe.
2/9 anonim válasza:
A fentiek mellett kisebb az egy üzemórára eső karbantartás-igény és üzemi ktg is. Egyensúlyt kell találni a feladat, a teljesítmény és a gyártási- üzemeltetési költségek terén, és van, hogy a propeller a legjobb megoldás. Olyannyira, hogy a mai napig gyártanak olyan prop gépeket "bozótharcos" feladatokra, ahol az alacsony sebesség a fő szempont.
3/9 anonim válasza:
A légcsavar állíthatóságával lényegesen több feladatra alkalmas a légcsavaros gázturbina, rövid kifutóra való fel/leszállás, kisebb fogyasztás.
Meg lényegében nem sokkal lassabb, mint a sugárhajtású változat.
4/9 A kérdező kommentje:
köszi, igen igaz ezt még laikusként én is tudom, hogy ezek a gépek képesek lassabban menni és viszonylag kis magasságon, ha jól tudom a sugárhajtómüves az csak "száguldozni" tud.
2021. dec. 2. 12:15
5/9 anonim válasza:
Sokkal kisebb kifutó kell neki és nem is feltétlenül kell rá szilárd burkolat.
6/9 anonim válasza:
Nem kiépített kifutópályán biztonságosabb. Nincs az veszély, hogy valamit beszív a hajtómű aztán kaput. Az Airbus A400M Atlas katonai szállítógépe sem véletlen turbólégcsavaros.
7/9 A kérdező kommentje:
Akkor ezen gépek létjogosúltsága nem igen fog megszünni?
2021. dec. 2. 12:36
8/9 anonim válasza:
kisebb méretben és katonai felhasználásban nem
9/9 A kérdező kommentje:
8as személy szállitóként igen?
2021. dec. 2. 13:41
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!