Kezdőoldal » Közlekedés » Egyéb kérdések » 17 éves rokonomnak nem sikerül...

17 éves rokonomnak nem sikerült a PÁV 5 sikertelen vizsga után? Ti mit tennétek?

Figyelt kérdés
Én azt mondtam neki, 2-3 évig hanyagolja, fiatal még és bizonyos dolgokban még fejlődhet ilyen idősen.

2021. nov. 27. 08:15
1 2
 11/20 A kérdező kommentje:
2003 szeptemberi születésű
2021. nov. 28. 15:01
 12/20 anonim ***** válasza:
93%

Kérdező, akkor itt már sajnos valószínűleg nagyobb a probléma, ha ezt nem érti meg. Mellesleg nem is egyedül voltam, hanem egy komplett csoport, azaz 10 ember, átlagosan ugyanaz a korosztály.

Tehát mondjuk a 10-ből ő az az 1, akinek nem sikerül semmi, akkor tényleg nem érdemes erőltetnie.

Rá kell vezetni, hogy ez nem az ő partija, egyszerűen nem alkalmas a vezetésre, ne is próbálja, mert ha mégis igen, akkor rettenetes sokat fog fizetni a sajáthibás események miatt a kötelező biztosításban, másrészt ha meg súlyosabb eseményt okoz, még börtönbe is mehet...

2021. nov. 28. 15:21
 13/20 A kérdező kommentje:
Egyébként lehet menni PÁV-ra a Kresz megkezdése előtt is? 400000 ft-ot kib@szott az ablakon.
2021. nov. 28. 16:49
 14/20 anonim ***** válasza:
94%

Igen, elmehetett volna az elméleti tanfolyam előtt is PÁV-ra, de aki nem olyan pályára készül, hogy szüksége legyen rá, azoknál nem szokás.

Most már kötve van, mert a pályaalkalmassági véleményben feltüntettek időpontot, hogy legkorábban mikor mehet ugyanolyan, vagy magasabb szintű vizsgálatra. Nem tudom, milyen időpont van megadva, de jogszabály szerint a vizsgálat időpontjától számított két évnél későbbi időpont nem lehet.

Vagy kivárja a sikertelen forgalmi vizsga, vizsgák elévülését, és PÁV követelmény nélkül, az elévülések ütemében próbálkozik új gyakorlati vizsgákkal – ha több kell –, vagy a lehetséges időpontban elmegy PÁV-ra. Ha a PÁV-on alkalmasnak minősítik, akkor többé nem követelhetnek PÁV vizsgát, akárhányszor bukik is. De a PÁV nem garantálja a sikeres gyakorlati vizsgát; legfeljebb az 5. és 6. sikertelen vizsga között nem kell PÁV, hanem zsinórban tehet 15, vagy akárhány vizsgát is. És nem garantált az sem, hogy a sikeres elméleti vizsga után két éven belül lesz sikeres gyakorlati vizsgája.

5 sikertelen gyakorlati vizsgát még csak-csak össze lehet szedni – bár már hamarabb is el kellett volna gondolkodni, és érezni kellett, hogy mennyi hiányzott, reményteli-e az új vizsga, mielőtt vesz egy zsák pénzért többletórákat – de a PÁV IV.-en elbukni, az már tényleg igen rossz jel a gépjárművezetői alkalmasság tekintetében.

Nem jelenti azt, hogy szerencsétlen, alkalmatlan, leértékelt ember; csak a vezetés nem az ő területe. Volt olyan professzorom, akinek háromszoros műszaki doktorátusa volt, de képtelen volt megtanulni autót vezetni. Ha fel akarta rázni a hallgatóságot, akkor mesélt az ilyen élményeiről.

2021. nov. 28. 17:37
 15/20 anonim ***** válasza:
89%
Nézd kérdező, nem vagyok rá büszke és bár besegítettek benne, de én is voltam PÁV-on öt bukás után. Nyilván parázik az ember, mert csak “vizsga”, de én amúgy elképzelni nem tudom mit lehet így elrontani. Adott két feladat, az egyik a monotonitástűrésed vizsgálja, a másik meg a reakcióidőt, mivel mindkettő veled született képesség, azaz nem vagy csak kis százalékban tanulható dolog, ezért nem tudom mi kellhet ahhoz, vagy ezen képességek milyen alacsony szintje, hogy ne sikerüljön. Oké, hogy 17 éves, de ennyi erővel akkor fiatalon pl jobb a reakcióidő, mint egy 40 évesnél mondjuk. A másik; van a határozatlan idejű PÁV, meg az alatt van, hogy pl két évig érvényes és utána ha addig nincs jogsid újra kell csinálni, nyilván már azoknak sem megy tökéletesen, de teljesen megbukni kb a mission impossible kategória ezek fényében. Én azt mondanám, hogy egyelőre hanyagolja és gondolja át neki való-e a vezetés, eleve miken bukott (azért ez sem mindegy!), oktatója miket mondott, stb.
2021. nov. 30. 00:26
 16/20 anonim ***** válasza:
Próbálja újra minél előbb, meg keressen más oktatót!
2021. nov. 30. 10:13
 17/20 anonim ***** válasza:
89%

Nem akarok itélkezni, csak annyit ajánlok, ha néhány év múlva ismét szeretne próbálkozni a jogosítvány szerzéssel, a PÁV-al kezdje.

Ahogy már írta a 15-ös hozzászóló, a PÁV-on a monotonitás tűrést, reflex időt vizsgálják, tehát képességvizsgálat, nem kifejezetten arra irányul, hogy vezet az illető, hanem arra, hogy képes-e megtanulni vezetni, nem pszcihés akadálya van-e.

Aki a PÁV-on megbukik azt valószínűsíti, hogy pszcihésen vannak gondok, nem képes koncentrálni, összpontosítani, stressz helyzetben leblokkol, stb.

2021. nov. 30. 18:08
 18/20 A kérdező kommentje:
Fellebbezett, újra ment, de sajnos továbbra is ott áll, hogy egy ideig nem tud mit tenni.
2021. dec. 25. 08:40
 19/20 anonim ***** válasza:
Egyszerűen van akinek nem való w vezetés, és jobban jár ha ezt beismeri. Ritka de van ilyen. Van aki meg biciklizni nem tud megtanulni, vagy sakkozni..
2021. dec. 26. 17:23
 20/20 anonim ***** válasza:

#18: tehát másodjára sem lett meg neki a PÁV?

Ez esetben hagyja inkább a vezetést tényleg. Esetleg próbálja meg automatán.

2022. márc. 7. 13:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!